Lauantai 24.02.2024
Nimipäivät: Matti, Matias

Tuuli:
 

Lainaa oikea ihminen tai ryhdy eläväksi kirjaksi!

Hämeenlinnan kaikille avoin Elävä kirjasto -tapahtuma järjestetään taas 12. syyskuuta Hämeenlinnan pääkirjastossa. Sitä varten pyydetään kirjaideoita ja vapaaehtoisia eläviksi kirjoiksi tapahtumaan.

Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto, paitsi että paperisten kirjojen sijaan Elävästä kirjastosta lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten. Elävän kirjaston kirjat edustavat erilaisia vähemmistöjä ja muita ryhmiä, jotka kohtaavat syrjintää, ennakkoluuloja, stereotypioita ja rasismia.

Elävät kirjat ovat oikeita ihmisiä, jotka ovat todella sitä, minkä nimen kirjalleen antavat. Kirjat eivät siis ole näyttelijöitä, roolissa tai jonkin yhdistyksen esittelijöitä.

Tapahtuman kirjastonhoitajat auttavat kävijöitä löytämään itselleen sopivan kirjan. Kirjakansiosta näkee kaikki tarjolla olevat kirjat ja ennakkoluulolistauksen kirjoista. Pitääkö joku ennakkoluuloista paikkansa? Kävijä ottaa selvää ja lainaa kirjan. Tapahtuman aikana ehtii tutustua moneen kirjaan!

Kirjoina ovat aiemmin olleet Hämeenlinnassa esim. Ex-vanki, Larppaaja, Epilepsia, Käsityöihminen, Transsukupuolinen nainen, Poliisi, Karibialainen, Ex-huumeidenkäyttäjä, Bussikuski, Lesbo, Maahanmuuttaja-kirjailija, Joogaohjaaja, Aivovammainen, Feministi, jne.

Laina-aika on 15?20 minuuttia. Elävä kirja tulee palauttaa henkilökohtaisesti takaisin kirjastoon. Kävijä voi lainata vain yhden kirjan kerrallaan. Laina-aikaa voidaan jatkaa, jos sekä kirja että lukija toivovat lainan uusintaa. Jos kirjasta on toinen varaus, lainaa ei valitettavasti voida jatkaa.

Tapahtuman järjestävät Hämeenlinnan pääkirjasto, Ammattiopisto Tavastia ja Kanta-Hämeen kokemuskoulutuksen ohjausryhmä. Ideoita ja kirjailmoittautumisia ottaa kirjastonhoitaja Sini Kiuas sini.kiuas@hameenlinna.fi (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.