Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 

Kiinteistökauppa: Suomen kasarmien alueella alkaa tapahtua 2016

Kulttuurihistoriallisesti tärkeä Suomen kasarmit Hämeenlinnan keskustassa on myyty Y-K Oy Finland yhtiölle. Kaupunkikasarmin myyjäosapuoli on Suomen valtio ja kauppaa operoi Senaatti-kiinteistöt. Asiantuntija-apuna alueen kehittämisessä on toiminut Linnan Kehitys Oy.

Alue käsittää noin neljän hehtaarin alueen ja sillä sijaitsevat 14 rakennusta, jotka on rakennettu pääosin vuosina 1882?1913. Alueella sijaitseva Palkeet-rakennus ei sisälly kauppaan. Asemakaavan mukaiset rakennusoikeudet ovat 13.250 neliömetriä.  Lisäksi kaava mahdollistaa alueelle neljän uuden kerrostalon rakentamisen, joiden kerrosala on yhteensä 4.050 kerrosneliömetriä.

Senaatti-kiinteistöt myi Suomen kasarmit valtion toimintavan mukaisesti avoimella tarjouskilpailulla. Kauppahinta oli noin 3 miljoonaa euroa. Kaupan myötä uusi omistaja ottaa vastuulleen myös kasarmien mittavat ylläpitokulut.

Vanha rakennuskanta on merkitty kaavaan SR-merkinnällä, joka mahdollistaa niiden pääkäyttöön erilaisia mahdollisuuksia asumisesta erilaiseen liike-ja palvelutoimintaan. Puolustushallinnon toiminta alueella loppui vuoden 2015 alussa. Hankkeen toteutus alkaa keväällä 2016. Jatkossa rakennuksia sekä myydään että vuokrataan.

? Alueesta on tarkoitus luoda yksi Hämeenlinnan keskustan vetovoimaisimpia asuin- ja liiketoiminta-alueita, joka kunnioittaa vanhaa historiaa liittäen siihen nykyaikaisen elämäntyylin. Alue tulee olemaan kaikkien käytössä ja sinne tulee muun muassa kävelykatuja alueen läpi, kertoo Y-K Oy Finland yhtiön omistaja Petri Yrjö-Koskinen.

Ostajan asiantuntija-apuna kaupassa on toiminut Linnan Kehitys Oy.

? Toimin projektissa ostajan sparraajana ja olin mukana selvittämässä sitä, miten ja mihin tiloja tulisi hyödyntää, kertoo sijoittumispalveluiden johtaja Ari Räsänen.

? Tavoitteemme on hakea yhteistyössä potentiaalisia asiakkaita ja käyttäjiä. Suomen kasarmit ja sen monipuolinen rakennuskanta on todellinen paalupaikka, joka sopii todellakin monelle toimialalle, hän lisää.

Räsänen uskoo vahvasti, että alueen sijainti keskustan lähellä ja Suomen kasvukäytävän keskellä, moottoritien varrella herättää laajalti kiinnostusta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.