Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Kesäteatterin iloittelua katoksen alla

Vihdoin se on siellä, kauan odotettu Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin sadekatos. Sen alla on todella mukava kököttää, vaikkei sataisikaan. Ollaan astuttu uuteen aikakauteen, joka osaltaan takaa kesäteatterille uusia ulottuvuuksia.

Se on ohjaaja, näyttelijä Otto Kanervalle niin tärkeä, että hän kutsui ensi-iltaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Sari Myllykankaan leikkaamaan vihreän nauhan poikki, ennenkuin päästiin aloittamaan näytös.

Juha Tapion hitit soivat ensi kertaa suomalaisessa kesäteatterissa, kun Otto Kanervan ja Osku Valveen kirjoittama romanttinen komedia Kaksi puuta sai ensi-iltansa. Kesän liput ovat tehneet niin hyvin kauppansa, ettei kaikkiin 40 esitykseen niitä ole enää saatavilla. Viimeinen näytös on 11.8.

Juha Tapion lauluja rakastava väki saakin parituntisen aikana kuulla vaikuttavan kattauksen hänen hiteistään.

Kanerva on koonnut lavalla lauluvoimaisen näyttelijäkaartin itsensä seuraksi. Monista TV-ja elokuvatöistä tuttu Ria Kataja maalle muuttaneena taiteilijattarena alkaa kiinnostua naapurin nuohoojasta,Otto Kanervasta.

Toisen tulevan parin tähtiä ovat Lahden kaupunginteatterin Hanna Vahtikari virkanaisena ja hämeenlinnalaisille niin tuttu Mikko Töyssy ajopeleistään nauttivansa Ossina.

Tästä nelikosta se lähtee, niin laulut kuin kutkuttava sanailu.

Oman hauskan lisänsä tuo Amorin roolissa pyörivä Veera Tapanainen, joka lauluosuuksiensa lisäksi soittaa myös viulua. Amorin nuolet myös näyttävät osuvan sinne, minne ne on tarkoitettu.

Kyrsyästä tuttu Miikka J. Anttila on varsin tyrmäävä dragqueen-Rami. Häntä voisi tuijottaa pitempäänkin.

Live-orkesteri soittaa taustalla kapellimestari Antti Vauramon (Lahden kaupunginteatteri) johdolla.

Siinä se on: humoristinen tarina rakkaudesta, intohimosta ja jääräpäisyydestä. Kaksi puuta. Mene katsomaan, vaikka sataisikin!

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.