Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Omaa kaupunkia kaunistamaan

Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys haastaa yrittäjät, asukkaat, yhdistykset ja poliitikot mukaan siivoamaan ja kaunistamaan omaa kaupunkiaan.  Yhdistys toivoo, että jokainen toimija huolehtii itselleen tärkeästä kohteesta, alueesta tai kiinteistöstä.

Yrittäjiä haastetaan mukaan siivomaan nurkkansa ja pesemään näyteikkunansa. Yrityksille on tulossa näyteikkunakilpailu 11.5?21.5 ja sähköinen äänestysmahdollisuus Reska.fi-verkkolehdessä. Äänestäneiden kesken arvotaan pääpalkintona Oma Säästöpankin lahjoittama lahjakortti, muita palkintoja on tulossa osallistuvilta yrityksiltä.

Asukkaita toivotaan kiinnittämään huomiota omaan talonyhtiöön ja sen välittömään läheisyyteen. Yhdistyksiä ja työyhteisöjä toivotaan valitsemaan itselleen tärkeä paikka tai alue esimerkiksi tori tai puisto, joka halutaan yhdessä siivota kuntoon.

Paikallisista poliitikoista mukana ovat jo Sari Rautio ja Iisakki Kiemunki, jotka ovat lupautuneet pesemään yrittäjien näyteikkunoita. Tarkoituksena on avata siivoustöiden lomassa keskusteluyhteyttä yrittäjien ja päättäjien välillä. Koulujen osalta on tulossa kilpailu sosiaalisessa mediassa, jossa oppilaat voivat kuvata ?ennen ja jälkeen? -kohteita.

Kampanjaan osallistuminen tapahtuu lähettämällä ilmoittautuminen osoitteeseen sari@kaupunkikeskusta.fi. Osallistuvista tahoista ja yksityishenkilöistä löytyy listaus Kaupunkikeskustayhdityksen www-sivuilla kaupunkikeskusta.fi. Lista päivittyy viikottain.

Välitilinpäätös pidetään lauantaina 23.5. joka on samalla kansallinen siivouspäivä ja kansallinen kävelykatuviikonloppu. Kävelykatu Reskalle tulee yritysten poistokoreja ja myyntipaikkoja sekä esimerkiksi Kiertokapulan infopiste, jossa saa tietoa jätehuollosta. Torilla julkistetaan myös näyteikkunakilpailun voittaja ja suoritetaan arvonta äänestäneiden kesken.

Kampanjassa jo mukana

 • Kauppakeskus Tavastilan Kauppiasyhdistys
  Keskikaupungin asukasyhdistys
  Reska.fi
  Hämeenlinnan kaupunki
  Hämeenlinnan yrittäjät ry
  Linnan Kehitys Oy
  Luota-hanke
  Kiinteistöliitto Kanta-Häme
  Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaiset
  Wetterhoffin talo
  Roskasakki
  Oma Säästöpankki
  Hämeenlinnan Vihreät ja vihreiden valtuustoryhmä
  Kiertokapula
  Hämeenlinnan torikauppiaat ry
  Kauppakeskus Goodman

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.