Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Kaupunkikeskustan aktiivit toivottavat toriparkin ja uuden areenan tervetulleeksi

Sari Hagemeier ja Jaakko Lindén torin tämäntalvisen vetonaulan, tekojääradan tuntumassa.

Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistyksen tuore puheenjohtaja Jaakko Lindén kiittelee valmisteilla olevia keskustan isoja rakentamishankkeita. Kaupungin keskustavisioon 2035 sisältyvät toriparkki ja areena olisivat hänen mukaansa koko keskustan elävöittäjiä.

Keskustayhdistykseen vuonna 2007 McDonald´s -yrittäjänä liittynyt Lindén on kuulunut yhdistyksen hallitukseen kuusi vuotta ja ollut kolme vuotta kiinteistö- ja liikennetiimin puheenjohtaja.

Hän tietää, että Hämeenlinnan sijainti on tapahtumien järjestämisen kannalta erinomainen ja paremmat puitteet parantaisivat kaupungin asemaa entisestään.

Hämeensaareen suunniteltu, jäähalli/tapahtuma-areenakonsepti on Lindénin mielestä nykyaikaa.

? McDonalds-yrittäjäaikanani tuli kierrettyä maailmaa ja isossa maailmassa jäähallit ovat aina kaupunkien keskustoissa. Koen, että Hämeenlinnan nykyinen jäähallin sijainti edustaa 1970?80-lukua. Halli keskustassa voisi olla elävöittäjä koko kaupungille.

Keskustayhdistyksen puheenjohtaja on myös toriparkin puolella.

? Pysäköintiratkaisua on vuosien varrella kartoitettu monen vaihtoehdon pohjalta ja meitä viisaammat ihmiset ovat selvittäneet, että tori on paras paikka. Jos parkki rakennetaan, pari vuotta on hirveää aikaa joka vaatii tervettä pitkäjänteisyyttä ja sopeutumista, sanoo Lindén.

Keskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier ja Lindén ovat molemmat sitä mieltä, että kaupungin keskustavisiossa on huomioitu niin keskustan asukkaiden kuin yrittäjienkin mielipiteet.

? Vuorovaikutusraporttikin kertoo, että kaupunkilaisia on kuultu. Yrittäjien ääni on kuulunut kaupunkikeskustayhdistyksen kautta, sanoo Hagemeier.

Tämä lisää keskusta-aktiivien uskoa siihen, että yhteispeli toimisi myös toriparkin rakentamisen aikana.

? Hyvät suunnitelmat ja tiedottaminen ovat avainasemassa. Kauppiaat pystyvät elämään asian kanssa, kunhan saavat tietoa, Hagemeier toteaa.

Lindén taas kertoo, että keskustayhdistys on toiminut myös sillanrakentajana kaupungin ja keskustan asukasyhdistyksen välillä. Keskustan keskitetyn pysäköintiratkaisun löytäminen onkin tärkeää myös keskustan asuinrakentamisen kannalta.

? Toriparkin rakentamista rahoittaisivat myös taloyhtiöiden velvoitepysäköintipaikat, muistuttaa Lindén.

Sari Hagemeier lisää, että rakentaminen poikisi myönteisiä taloudellisia vaikutuksia muun muassa työpaikkojen ja kiinteistöverojen kautta. Hän on myös sitä mieltä, että väestön pakkautuminen yhä tiiviimmin keskustaan näkyy jo nyt.

? Vilkas ja näyttävä kaupunkikeskusta on tärkeä koko kaupungin kehityksen kannalta, hän kiteyttää.

Puhetta isoista hankkeista, myös linja-autoaseman alueen uudisrakentamisesta, on riittänyt jo viime vuosikymmenen ajan. Lindén muistuttaa, että suunnittelu onkin pitkäjänteistä työtä; esimerkiksi moottoritien kattamisesta alettiin puhua jo kymmenen vuotta ennen katteen valmistumista.

Keskustan kehittämisen arkista perustyötä ei ole jätetty isojen puheiden varjoon, vaan esimerkiksi tänä talvena torille avautui jo kauan visioitu tekojäärata.

? Se edustaa arkeen tuotuja, pysyviä keskustan kehittämisen elementtejä, joita yksittäisten tapahtumien ohella olisi hyvä saada lisää, Hagemeier sanoo.

Kesän tapahtumista suosituiksi ovat nousseet muun muassa torijumalanpalvelukset. Jaakko Lindénin mielestä keskustaan myös asiakasvirtoja tuovat tapahtumat ovat kuin pieniä puroja, joita kauppaliikkeet ja ravintolat tarvitsevat.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.