Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Kaupunki haluaa nuorten ja miesten äänen kuuluviin hyvinvointikyselyssä

Hämeenlinnan kaupunki kutsui 4.300 Hämeenlinnan asukasta vastaamaan hyvinvointikyselyyn. Vastaajat valittiin satunnaisotannalla edustamaan eri asuinalueita ja ikäryhmiä.

Varsinkin nuorten vastauksia toivotaan aiempia vuosia enemmän. Kutsuja on lähetetty painotetusti miehille ja alle 25-vuotiaille, jotta saataisiin riittävästi tilastoa erityisesti miesten ja nuorten hyvinvoinnista.

– Aiempien vuosien tapaan näyttää siltä, että haastavinta on saada vastauksia miehiltä ja erityisesti nuorilta miehiltä. Eikö hyvinvointi sitten ole heille kiinnostava teema, pohtii Hämeenlinnan kaupungin erityissuunnittelija Ismo Hannula.

Tähän mennessä vastauksia on kirjattu noin 800. Tavoitteena on yltää vähintään yhtä aktiiviseen vastausmäärään kuin vuonna 2022, jolloin vastaajia oli 1.193.

Vastausaikaa on 15.11. saakka ja kaikki mukaan kutsutut ovat saaneet tai saavat vielä postitse muistutuskirjeen. Kyselyyn voi vastata nimettömänä, mutta arvontaa varten voi jättää halutessaan yhteystietonsa. Vastaajien kesken arvotaan muun muassa lippuja HPK:n peliin, Hämeenlinnan Teatteriin ja BioRexiin.

Kyselyn tavoitteena on saada seurantatietoa siitä, miten kaupunkilaisten hyvinvoinnin tila kehittyy ja mikä edistää heidän hyvinvointiaan. Kysely on toteutettu aiemmin vuosina 2020, 2021 ja 2022,

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.