Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

Kaupunki ei korvaa koirapuistossa koiralle sattunutta vahinkoa

Yhdyskuntajohtaja Mikko Keränen on tiistaina hylännyt vahingonkorvausanomuksen jolla kaupungilta haettiin korvausta koirapuistossa murtuneesta koiran jalasta.

Hakija oli jättänyt kaupunkirakenteelle vahingonkorvausanomuksen, jossa kertoo koiransa juosseen ja samalla törmänneen 23.10.2020 koirapuistossa betonirenkaaseen sillä seurauksella, että koira mursi jalkansa.

Hakija anoi 1.165,41 euron korvausta eläinlääkärikuluista, jotka jäivät hänelle maksettavaksi vakuutusyhtiön korvausten jälkeen.

Keräsen mielestä vahingonkorvauslain mukaan korvausvelvollisuus edellyttää syyllistymistä laiminlyöntiin tai muuhun virheeseen.

Betoniset kaivonrenkaat ovat yleisiä ja paljon käytettyjä virikkeitä koirapuistoissa. Ne on asennettu tukevasti ja ovat olleet paikallaan jo vuosia. Rakenteet eivät ole aiheuttaneet vaaratilanteita aiemmin, eikä niistä ole annettu negatiivista palautetta, perustelu jatkuu.

Kaupunki ei yhdyskuntajohtajansa katsantokannan mukaan ole tehnyt koirapuiston suunnittelussa, toteutuksessa tai kunnossapidossa virhettä tai laiminlyöntiä. Näin ollen kaupunki ei myöskään olisi vahingossa korvausvelvollinen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.