Lauantai 25.03.2023
Nimipäivät: Aija
Hämeenlinna
Pilvistä
0°C
Tuuli: 7 m/s WNW
 

KAUPUNGIN KESÄ: Metallicaa ja superviikonvaihde kesäkuussa

Keskustassa herkutellaan taas tänä kesänä. Kuva: Hml Museot

Kesä on jo ovella ja Hämeenlinnassa tapahtuu taas isoja asioita. Koko Suomea liikuttava tapaus on taatusti Metallican keikka Kantolan tapahtumapuistossa.

Metallican Worldwired-tour soi Kantolan tapahtumapuistossa heinäkuun 16. päivänä. Torilla on tuolloin Mielensäpahoittajan kioski, jossa saa aamusta asti käydä pahoittamassa mielensä.

? Kioskin sisältö sisältö tarkentuu ajan mittaan, kertoo Hämeenlinnan Kaupunkikeskustan palvelupäällikkö Sari Hagemeier.

Vaikka joku tapahtumapaljoudesta saattaakin mielensä pahoittaa, suurin osa kaupunkilaisista on ottanut toritapahtumat säännölliseksi käyntikohteekseen.

Kesän avausta vietetään torilla 25.5. ja torstaina 30.5. kello 12 vietetään helatorstain torijumalanpalvelusta.

? Jumalanpalvelukset aloitettiin torilla Sulasol-laulujuhlien yhteydessä ja viime vuonna jumalanpalveluksen kanssa samaan aikaan vietettiin lasten leikkipaikan avajaisia. Torijumalanpalvelus on mielestäni yksi kesän parhaita tapahtumia ja seurakunnan kanssa on hienoa tehdä yhteistyötä, iloitsee Hagemeier.

Torin ?superviikonloppua? vietetään kesäkuun puolivälissä, kun torilla perjantaina 14.6. vietetään karjalaisten kesäjuhlan tapahtumia ja viikonloppuna herkutellaan Syödään Yhdessä sekä Skogsterin Talojuhlat -tapahtumien merkeissä. Kun vielä Street AR(t) osuu samaan viikonvaihteeseen, ei keskustassa taatusti pääse pitkästymään.

Yhteislauluillat puolestaan kuuluvat jo perinteisiin ja Metallica-konsertin on määrä näkyä myös kaupungin katukuvassa.

Elokuullekin riittää tapahtumia, kun Ravintolakadun Kesäfiestaa juhlitaan elokuun 3. päivänä ja viime vuonna suursuosion saavuttanut Street Food Fiesta tulee tänä vuonna peräti viisipäiväisenä 14.?18.8.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.