Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

KASVUKÄYTÄVÄ: Asemanrantaa lanseerataan isoin panoksin

Jos kaikki sujuu suunnitellusti, Hämeenlinnan Asemanrannan alueelle rakennetaan seuraavan vuosikymmenen aikana vähän yli tuhat uutta asuntoa. Rautatieaseman ja palvelujen läheisyydessä, järven rannalla sijaitseva miljöö on tosissaan innostanut alueen yhteismarkkinointiin lähtevät toimijat.

Ilmakuvaluonnos Hämeenlinnan Asemanrannan alueesta.

Ilmakuvaluonnos Hämeenlinnan Asemanrannan alueesta.

? Asemanranta tarjoaa hyvin poikkeuksellisia mahdollisuuksia asumiseen, on sellainen once in a lifetime -olo. Toteutus ei saa jäädä pienestä kiinni, joten haluamme panostaa tähän kunnolla. Haemme räjäyttävää näkyvyyttä ja uusia asukkaita pääkaupunkiseudulta, linjaa toimitusjohtaja Mika Helin Etelä-Hämeen Osuuspankista (EHOP).

EHOPin lisäksi aluemarkkinointiin ovat sitoutuneet jo asemakaavoitusvaiheessa mukana ollut Asemanrannan tuleva rakentaja YIT ja Hämeenlinnan kaupunki.

? Olemme yhdessä kumppaneiden kanssa viemässä eteenpäin alueen kehitystä ja samalla koko seudun kasvua. Jokainen osapuoli tuo markkinointiin kahden vuoden aikana 50.000 euroa vuodessa, eli yhteensä 300.000 euroa, sanoo Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Yksikön johtaja Sami Viitanen YIT:stä sanoo, että Asemanrannan kehittäminen on ollut YIT.lle pitkäaikainen toive.

? Haussa on jo pitkään ollut alue, joka puhuttelisi myös muualta tulevia muuttajia. Asemanranta sopii erinomaisesti YIT:n asumisen aluerakennushankkeiden strategiaan ja täydentää tarjontaamme pääradan varren kaupungeissa, hän toteaa.

Asemanrannan ensimmäistä uudisrakennusta halutaan Viitasen mukaan päästä rakentamaan kesällä 2017. Alueen asemakaava on tarkoitus saada Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston päätettäväksi lokakuussa 2016 ja lainvoimaiseksi vuoden loppuun mennessä.

Toimitusjohtaja Mika Helin Etelä-Hämeen Osuuspankista, creative planner Auli Tikka It´s A Plan'ista, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo ja yksikön johtaja Sami Vatanen YIT:stä uskovat Asemanrannan vetovoimaan.

Toimitusjohtaja Mika Helin Etelä-Hämeen Osuuspankista, creative planner Auli Tikka It´s A Plan’ista, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo ja yksikön johtaja Sami Vatanen YIT:stä uskovat Asemanrannan vetovoimaan.

Kaupunki, EHOP ja YIT tekivät onnistuneeksi luonnehdittavaa yhteistyötä jo Sairionrannan markkinoinnissa. Tuolloin ennakkovaraajat kuulemma jopa lähes tappelivat parhaiksi katsomistaan asunnoista.

Etelä-Hämeen OP-Kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Juho Nieminen sanoo, että Asemanrannan asuntojen varausmahdollisuuksia on jo kyselty, vaikka hanke isommin julkistettiin vasta tänään. Asuntokaupan ammattilainen luonnehtii aluetta myyntipotentiaaliltaan erittäin mielenkiintoiseksi.

? Tässä on jo näöltäänkin valtakunnan meininkiä ja tämä on sen mittakaavan hanke, että sen onnistumisen ratkaisee kuva koko alueesta ja seudusta.

Myyntiin tulee suosiossa olevien, pienten asuntojen lisäksi myös perhekokoisia asuntoja.

? Lopputulos varmasti on, että Asemanrannan alueella asuu hyvin eri-ikäistä väkeä, Nieminen pohtii.

Palvelujen ja vesistön läheisyyden lisäksi Asemanrannan markkinoinnissa päästään hyödyntämään paitsi valtakunnallista Kasvukäytävä-hanketta, myös asumisen nousevia trendejä.

? Arvojen merkitys asumisessa korostuu koko ajan ja jos aluetta ajattelee ekologisesta näkökulmasta, niin kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä, sanoo Mika Helin.

? Urbaanisti, mutta lähellä luontoa ja alueella, jolla on vahvat juuret sekä historia, täydentää yhteismarkkinoinnin suunnittelussa mukana oleva Auli Tikka.

Nyktrendi on myös pendelöinti ja sen yhdistäminen etätyöhön. Paitsi että alueelle on suunniteltu rakennettavaksi myös yritystiloja, tarjoaa Asemanranta juna- ja bussiliikenteen solmukohtana parhaat mahdollisuudet niille, jotka säännöllisesti liikkuvat paikkakunnalta toiselle.

Havainnekuva kertoo, milä Asemanrannan alue näyttäisi parvekkeelta katsottuna.

Havainnekuva kertoo, miltä Asemanrannan alue näyttäisi parvekkeelta katsottuna.

Hämeenlinna on yksi niistä HHT-akselin kaupungeista, joiden on määrä allekirjoittaa kasvukäytäväsopimus valtion kanssa aivan lähipäivinä. Toisaalta VR:n ilmoitus junavuorojen karsimisesta toi äskettäin todellisen takatalven sekä kasvukäytävähankkeelle että Hämeenlinnan markkinoinnille liikkuvan ihmisen asuinpaikkana.

? Junavuoroasiasta jatkamme neuvotteluja VR:n kanssa. Siinä ei ole kyse vain Hämeenlinnan vaan myös koko kasvukäytävän edusta, sanoo Juha Isosuo.

5 pointsia Asemanrannasta

  • Alueen asemakaava on määrä saada lainvoimaiseksi vuoden 2016 aikana
  • Hämeenlinnan vastaus kilpailuun asukkaista valtakunnan tasolla, markkinointia kohdennetaan pääkaupunkiseudulle
  • Rakentaminen aloitetaan kesällä 2017 Possentien varresta
  • Rakentamista kaikkiaan noin 60.000 kerrosneliömetriä
  • Alue voisi kokonaisuudessaan rakentua noin vuosikymmenen aikana

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.