Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Kampanja muistuttaa ikärajoista

Koululaisten kesälomien alkuun ajoittuva Skarppina kassalla -kampanja muistuttaa ikärajavalvonnan merkityksestä haastaen mukaan alkoholin, tupakan, Veikkauksen rahapelien sekä digipelien vähittäismyyjät päivittäistavarakaupoissa, kioskeissa ja huoltoasemilla.

Kampanja toteutetaan Hämeenlinnan, Hattulan sekä Janakkalan seudulla viikolla 22, 30.5. – 5.6.

Yritysten omavalvonta ohjaa lain mukaista ikärajojen valvontaa ja on osa yritysten ammattitaitoa. Vastuullinen kassatyö on osa hyvää asiakaspalvelua ja viestii luotettavuudesta.

– Kampanjalla halutaan nostaa esiin vähittäismyynnissä tehtävää hyvää ja merkityksellistä työtä, kiittelee ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Paula Meskanen A-klinikka Oy:ltä.

Tavoitteena elinkeinoyhteistyöllä on vaikuttaa päihteiden saatavuuteen ja siten vähentää alaikäisten päihteiden käyttöä ja päihdehaittojen syntymistä. Ikärajojen toimivuus lisää ehkäisevän päihdetyön vaikuttavuutta.

Alaikäisille tupakka- ja alkoholituotteiden myyminen ja välittäminen on rikos, eikä siihen ole lieventäviä seikkoja.

– Vanhempien ei tule antaa edes hiljaista hyväksyntää lasten ja nuorten päihteiden käytölle. Vanhemman, sisaren tai muun alaikäiselle luotettavan aikuisen esimerkki alkoholin välittäjänä vielä pahentaa asiaa. Vastuusta on tärkeä käydä keskustelua kodeissa, muistuttaa koordinaattori Meskanen.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.