Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 

Juhlijan lyhyt oppimäärä

Imagokouluttaja Isa Karlssonin juhlapukeutumisvinkkeihin on hyvä turvautua, jos tyyli- ja etikettiasiat eivät ole aivan ydinosaamista. Harvalla ovat.

Isa Karlssonin koulutuskalenteriin mahtuu monenlaisia tilaisuuksia.

Yritysmaailmassa mietitään paljon imagoasioita, oppilaitoksissa kiinnostaa oman uskottavan työminän rakentaminen, väri- ja vartaloanalyysit ovat yksi osa henkilökohtaista konsultointia.

Juhla-aikaan on hyvä omaksua juhlapukeutumisen lyhyt oppimäärä.

Imagokouluttaja Isa Karlssonin tyylivinkeillä pärjää juhlassa ja arjessa humussa.

Imagokouluttaja Isa Karlssonin tyylivinkeillä pärjää juhlassa ja arjessa humussa.

Tunnista juhlan luonne

– Kutsua pitää osata lukea myös rivien välistä. Jos kutsujasta, juhlapaikasta tai -ajasta ei saa riittävästi tukea pukeutumiseen, kannattaa aina soittaa ja kysyä.

– Hyvässä kutsussa on pukeutumisohje, mutta jos ei ole, niin pieni ylipukeutuminen ei ole moka. Päinvastoin kyllä.

Tunnista oma roolisi

– Kannattaa miettiä, missä roolissa juhliin osallistuu. Yksityishenkilönäkin edustaa aina yritystään, ellei ole kyse ihan privaattijuhlista.

– Juhliin kannattaa aina mennä asenteelle ?ihana kun on kutsuttu?. Vieraiden hyvä tunnelma on monien juhlien ainoa päämäärä.

Tärkeät yksityiskohdat

– Juhlavuus rakentuu yksityiskohdista. Miehillä sellaisia ovat solmio, solmioneulat, taskuliina, kello, sormukset. Vinkkinä: juhlakengät ovat mustat ja huolletut. Tumma puku sopii mainiosti iltajuhliin. Vyön ja olisi syytä matchata.

– Naisilla tyylikäs kokonaisuus lähtee hyvin istuvista alusvaatteista. Yksi katseenvangitsija asussa usein riittää. Runsas bling bling -tyyli vaatii varmaa oman tyylin tuntemusta.

Muista nämäkin

– Juhlapuvun kanssa hiukset ovat kiinni tai kampauksella. Miehille suosittelen parturissa käyntiä.

– Pikkumusta on helppo ratkaisu, mutta sillä ei erotu massasta, mikä voi olla myös illan toive. Niin ja naisethan eivät juhlapuvun kanssa käytä rannekelloa tai isoa käsilaukkua.

Nou nou

– Puhelimen räpläys tekee ihmisestä poissaolevan. On myös syytä kysyä juhlien järjestäjältä saako sieltä ylipäättään päivittää someen.

– Verkostoituessa ei ole tarkoitus liimautua mihinkään porukkaan 10-15 minuuttia kauemmaksi aikaa. Ruokapöydässä ei käydä läpi dieettejä. Valomerkki ei ole ainut kotiinlähtöaika. Kiittäminen on kohteliasta.

 

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.