Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

JUHLAVUOSI: Emilia ja Piparkakkutalo 30 vuoden ikään

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuosi näkyy myös 30 vuotta täyttävien Hotelli Emilian ja Ravintola Piparkakkutalon toiminnassa.

? Emiliaa olemme markkinoineet teemalla Suomi 100, Emilia 30. Piparkakkutalon ruoissa lisäämme entisestään kotimaisten raaka-aineiden ja lähiruoan käyttöä, sanoo Tawastia Groupin toimitusjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti.

Tammikuussa aloittanut keittiömestari Ismo Aho on jo ehtinyt luoda uusia kontakteja lähituottajiin.

? Pysyvän menun lisäksi aiomme jatkossa panostaa enemmän sesonkiannoksiin. Silti vannomme edelleen myös Piparkakkutalon klassikkoannosten nimiin, Mäki-Kuutti sanoo.

Karoliina Mäki-Kuutti sanoo, että Piparkakkutalo terävöittää entisestään kotimaisia raaka-aineita suosivaa linjaansa. Tammikuussa aloittanut keittiömestari Ismo Aho (taustalla) on Mäki-Kuutin mukaan jo ehtinyt tehdä hyvää työtä uusien raaka-ainetoimittajien kartoittamisessa.

Tawastia Group on perheyritys johon Hotelli Emilian, musiikkipubi Albertin Kellarin ja Ravintola Piparkakkutalon lisäksi kuuluvat Cafe Bar Skogster Piparkakkutalon naapurissa sekä Tampereella Hämeenkadulla jo yli 20 vuotta toiminut Kellariravintola Vanha Monttu.

? Tawastia Groupiin Emilia ja Piparkakkutalo ovat kuuluneet kymmenen vuoden ajan. Ennen Tawastia Groupin aikaa Piparkakkutalo ja Emilia olivat niin ikään yksityisomistuksessa, Mäki-Kuutti kertoo.

Mäki-Kuutin mukaan Tawastia Groupin peruspilareita ovat muun muassa hyvä, ystävällinen ja joustava palvelu, laadukkaat raaka-aineet sekä viehättävät ja viihtyisät puitteet.

? Teemme päivittäin kovasti töitä asiakastyytyväisyyden eteen, se on meille tärkein asia.

Ravintola Piparkakkutalossa on viime vuosina remontoitu niin kattoa kuin julkisivuakin. Puitteet juhlavuoteen ovat kunnossa. Tasavuoden erikoisohjelmaan kuuluu muun muassa viisi musiikillista teemailtaa, joista ensimmäistä vietetään perjantaina maaliskuun 31. päivänä.

? Ravintolaan voi tulla syömään ja nauttimaan elävästä musiikista ilman pääsymaksua tai teemamenun lunastamista, Mäki-Kuutti kertoo.

Hotelli Emiliassa tehtiin suurremontti vuosina 2007 ja 2008. Kokonaisuuteen kuuluvat hotellin lisäksi Emilia Klubi ja Reskalla toimiva terassi.

? Juhlavuositarjousten lisäksi saatamme loppuvuonna vielä tempaista jotain, ennakoi Karoliina Mäki-Kuutti.

Hotellien ja ravintoloiden ketjuuntumiskehityksen keskellä perheyrityksen on Mäki-Kuutin mukaan tarkasti mietittävä omaa markkinointiaan.

? Itsenäisenä toimimisessa on omat haasteensa, kun takana ei ole valtakunnallista organisaatiota. Paikallisten toimijoiden kanssa teemme paljon yhteistyötä. Toki yksityisenä pysymisessä on myös omat valttinsa.

Hämeenlinnassa tapahtumat sekä hotellien ja ravintoloiden sesonki keskittyvät vahvasti kesään.

? Hotellien käyttöaste elää tapahtumien ja matkailun lisäksi rakentamisen ja muun alueen toimeliaisuuden mukaan, jota toki tarvitaan alueellemme mahdollisimman paljon, jotta voidaan turvata alueemme palvelut myös jatkossa, toteaa Karoliina Mäki-Kuutti.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.