Sunnuntai 21.04.2024
Nimipäivät: Anssi, Anselmi

Tuuli:
 

Ihmisyyden metaforallista representointia

Kari Vehosalo: Dorian Grayn muotokuva.

Kari Vehosalo: Dorian Grayn muotokuva.

Yksilön mahdollisuudet todellistua omassa elämismaailmassaan toimii kolmen erilaisen ihmiskuvaajan jaettuna mielenkiintona ja GalleriaKONEen tulevan näyttelyn Aineenvaihdunta (8.8.?1.9.) kokoavana teemana.

Tuomo Nevalaisen, Matti Vainion ja Kari Vehosalon näyttely pyrkii valottamaan niin erilaisia tapoja esittää ? representoida metaforallisesti ? ihmisyyttä, kuin myös pohtia yksilön ja yhteiskunnan välistä ristiriitaa; halujen ja normien yhteismitattomuudesta nousevaa vallantaistelua.

Aineenvaihdunta-näyttelyn pyrkimys ei ole päivänpoliittinen, vaikka siinä on selvä yhteiskuntakriittinen painote. Paremminkin työryhmää yhdistää humanismin perinne ja empatia; huoli toisten haluavien ja tuntevien olentojen kohtaamisen vaikeudesta.

Nevalaisen, Vainion ja Vehosalon taiteelliseen strategiaan kuuluukin yhteisesti jaetun sosiaalisen todellisuuden tutkiminen ja kääntäminen emotionaalisesti rikkaaksi taideteokseksi. Näin ymmärretty taide ei ole vain esteettisten arvojen peili, vaan ajattelun laajennettu muoto, jossa abstrakti sosiaalinen todellisuus saa jaettavan ja käsitettävän muodon, minkä ansiosta voimme pyrkiä ymmärtämään paremmin alati muuttuvaa maailmaa.

Tuomo Nevalainen: Pudotettu

Tuomo Nevalainen: Pudotettu

Näyttely sisältää maalauksia, piirustuksia ja sekatekniikkateoksia.

Kari Vehosalo (s. 1982 Ylöjärvellä) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista 2008 sekä taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta, Taideteollisesta korkeakoulusta 2010. Hänen töitään on useissa yksityisissä ja julkisissa kokoelmissa kuten Suomen nykytaiteen museo KIASMAssa, Sara Hildénin Taidemuseossa ja Helsingin Taidemuseossa. Hänen hyytävän tarkasti toteutettuja maalauksiaan nähdään seuraavaksi esillä yksityisnäyttelyssä Terrible Nature Turun taidemuseon Studiossa ensi syksynä.

Tuomo Nevalainen (s. 1981 Enossa) asuu ja työskentelee Lahdessa. Hän valmistui myös 2008 kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista. Nevalainen opiskeli Islannissa opiskelijavaihdossa Akureyrin taidekoulussa 2007. Hänen viimeisin yksityisnäyttelynsä Country Boy oli tänä keväänä Galeria Pleikussa Berliinissä.

Matti Vainio (s. 1978 Espoo) asuu ja työskentelee Eestissä ja Suomessa. Hän valmistui kuvataiteilijaksi 2003 Turun amk Taideakatemiasta ja taiteen maisteriksi 2013 Aalto-yliopistosta. Viime vuosina hänellä on ollut lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä muun muassa Helsingissä, Berliinissä, Pietarissa, Tukholmassa ja Glasgow’ssa. Vainion viimeisin yksityisnäyttely Transformaatio päättyi kesäkuun lopulla Galeria Toolboxissa Berliinissä. (Reska.fi)

Matti Vainio: Transformaatio.

Matti Vainio: Transformaatio.

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.