Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

HUK: Lapinlahden Lintujen laulut sykähdyttävät

Tapio Liinojan mukanaolo on esitykselle plussaa. Kuvat: Esko Tuovinen.

Tapio Liinojan mukanaolo on esitykselle plussaa. Kuvat: Esko Tuovinen.

Katsomossa sen huomaa, että Lapinlahden Lintujen laulut sykähdyttävät suurinta osaa yleisöstä. Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin Lintujen lauluihin perustuva musiikillinen komedia Elämä janottaa on must varsinkin 1980- ja 1990-luvuilla heidän musiikkiaan aktiivisesti kuunnelleille.

Ja onhan ilo nähdä laulamassa mukana yksi Linnuista, Tapio Liinoja ja ohjaajana Mikko Kivinen.

Liinojan ja Kivisen käsikirjoitus kertoo kaupunkilaisen Morganin seikkailuista pienessä maaseutukylässä vuonna 1989. Siellä hänen elämänsä heittää kuperkeikkaa: ihmiset ovat kummallisia, viinakauppaa ei ole ja tilanteetkin ovat mitä ihmeellisimpiä.

Mutta ei hätää, kylässä on myös kaunis blondi ja Morgan on myyty.

Nimiroolissa on kaupungin oma poika Otto Kanerva, jonka vauhti pistää välillä pidättämään henkeä. Taitavasti hän pystyy heittäytymään eriskummallisesta tilanteesta toiseen ja välillä rykäistään muutamat biisit. Mies on rohkea ja tekeväinen.

Otto Kanervan vauhti ja muuntautumiskyky on kiitoksen arvoinen!

Otto Kanervan vauhti ja eläytymiskyky on kiitoksen arvoinen! Helena Rängman säihkyy Ainona.

Ainon osassa nähdään hehkeänä blondina Helena Rängman ja Helenana monitaitaja, Tuula Penttilä. Hän näkyy ja kuuluu monessa tässä kaupungissa. Mattia esittävät vuoroin Kalle Pylvänäinen ja Ville Keskilä.

Vahvat lauluroolit vedetään tässäkin roolissa. Elämä janottaa -bändin Peter Enberg on huippuluokan kitaristi. Kitaran ja Matin mahtava vuoropuhelu pitää kuulla itse, en sitä tässä paljasta.

Kesäteatteriesityksen on lavastanut Juha Mäkipää ja lavasterakennuksen tehnyt Ville Kanerva. Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa on tarjolla vielä monta hyvää ja mielenkiintoista iloittelua 13.8. saakka.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.