Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Huhtikuun taidekahveilla hidastellaan taiteen äärellä

Hämeenlinnan taidemuseossa keitetään kevään viimeiset taidekahvit perjantaina huhtikuun 14. päivänä kello 14 – 16 taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa. Tapaamisen teemana on tällä kertaa slow art eli hidas katsominen.

Hidas katsominen on taiteen kokemisen tapa, joka perustuu taideteoksen tarkasteluun rauhallisesti ajan kanssa. Taidekahveilla kokeillaan hitaan katsomisen harjoituksia, joissa vietetään yhden teoksen äärellä ohjatusti 5 – 10 minuuttia kerrallaan. Tämän jälkeen kahvitellaan rennosti yhdessä.

Taideteoksen äärelle pysähtyminen syventää taidekokemusta.

Taidekahveilla voi kiireettä töllöttää taidetta ja sen jälkeen kahvitella rauhassa. Kuva: Miika Kangasniemi.

– Hidas katsominen on todella antoisaa, kun sille malttaa antautua. Esimerkiksi Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyssämme on noin 160 teosta, ja useimpia niistä tulee vain vilkaistua. Mistä tahansa teoksesta kuoriutuu esiin ihan uusia kerroksia, kun teoksen äärelle pysähtyy pidemmäksi aikaa, taidekahvien ohjaaja, Hämeenlinnan taidemuseon taidekasvattaja Salla Nieminen kuvailee.

Taidekahvit ovat rentoja kokoontumisia taiteen ja kahvikupin äärelle. Taidekahveilla tutustutaan aluksi taidemuseon näyttelyyn tai teoksiin jonkin tietyn teeman kautta, jonka jälkeen kahvitellaan ja keskustellaan näyttelystä, tapaamisen teemasta, taiteesta ylipäänsä tai jostain aivan muusta. Taidekahveilla tärkeintä on kokoontuminen ja rento yhdessäolo, ei aiheessa pysyminen tai taiteentuntemus.

Taidekahvit sisältyvät museon pääsymaksun hintaan. Taidekahvit toteutetaan yhteistyössä Vapaaehtoiskeskus Pysäkin kanssa, ja niillä on mukana Pysäkin KulttuuriJelppareita. KulttuuriJelppareita voi tiedustella seuraksi museoon tai muihin kulttuuririentoihin kertaluontoisesti Vapaaehtoiskeskus Pysäkin kautta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.