Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

HML TAIDEMUSEO: Uusi pohjoismainen taidekokoelma NoCo ensiesittelyssä Suomessa

Olafur Eliasson, International Career Lamp, 2007, NoCo. Kuva: Reima Määttänen.

Hämeenlinnan taidemuseon kesänäyttely tarjoaa mielenkiintoisen kokonaisuuden pohjoismaista nykytaidetta.

Ensimmäistä kertaa Suomessa näytteillä oleva NoCo Art Collection on tuore nykytaiteen kokoelma, joka on ollut ainoastaan kerran aikaisemmin esillä. Viime kesänä kokoelmaan pääsi tutustumaan Vestfossenin taidehallissa Norjassa.

Hämeenlinnan näyttelyssä 16.6.-7.10.2018 nähdään monipuolinen kattaus pohjoismaisesta nykytaiteesta. NoCossa kohtaavat kansainvälisesti arvostettujen taiteilijoiden ja nuorten, nousevien tähtien teokset.

Mukana on muun muassa islantilais-tanskalaisen Olafur Eliassonin suurikokoinen valo-objekti International Career Lamp (2007), kotimaisen taiteilijaduon IC-98n videoinstallaatio Abendland (2013/2014), tanskalaisen Superflexin yhteiskuntakriittinen teos The piece Letter to Superflex, 14. January 2008.

NoCon taiteilijat ja kokoelma tarttuvat aikaansa. Kokoelma kertoo siitä, mitä tapahtuu NYT. Taiteilijoilla ja teoksilla on usein eksistentialistinen, yhteiskuntakriittinen tai poliittinen näkökulma.

Monet kokoelman taiteilijoista haluavat teostensa kautta varmistaa maapallon tulevaisuutta ja sen säilymistä myös tuleville sukupolville.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.