Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Hippaloilla hulabaloot

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestettiin jo 37. kerran ja yleisömenestys oli mainio. Neljän päivän tapahtuma keräsi yli 14 000 käyntikertaa. Hippaloiden esityksiä nähtiin Hämeenlinnan Verkatehtaan alueen teatteritiloissa 31.7.-3.8.2014. Esitysten kokonaiskävijämäärä nousi jokaisena festivaalipäivänä viimevuotista korkeammaksi.

Festivaalilla oli myös enemmän myytävää, sillä käytössä oli uutuutena kahtena päivänä teatterin päänäyttämö. Ensimmäistä kertaa järjestettiin myös Hippaloiden iltakonsertti Vanajasalissa, jossa esiintyi Lauluyhtye Rajaton.

Kansainvälistä väriä festivaalille toivat torstaina loppuunmyydylle katsomolle kantaesitetty Kallo CollektivenCaterpillars ?esitys, joka nähdään Hämeenlinnan teatterilla vielä uudestaan syyskuussa. Esityksessä oli mukana Uudesta-Seelannista kotoisin oleva Thomas Monckton. Torstaina esiintynyt vauva- ja taaperoteatteri AEIOUpuolestaan saapui festivaalille Sloveniasta ja perjantain Verstaan esityksenä nähty tanskalainen Madam Bachin WindTanskasta. Sunnuntain pääesityksenä oli viihdyttävä ja leikkisä katuteatteriryhmä The Chipolatas, joka esiintyi satapäiselle yleisölle Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä esityksellään Gentlemen of the Road.

HIPPO-lavan ilmaiskonsertit keräsivät yhteensä 2600 kävijää. Eniten väkeä keräsi avajaispäivän Maukka ja Väykkä ?tarinakonsertti, jossa Hippaloiden kummi Timo Parvela toimi kertojana. Parvelan kirjojen hahmoja esiintyi festivaalin aikana myös Maukkana ja Väykkänä ?nukketeatteripajassa, Miniteatterin Ella ja kadonnut karttakeppi ?esityksessä, työpajatori Keinulaudan pajoissa sekä Bio Rexin elokuvatarjonnassa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.