Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Hätilän kokoomus toriparkin kannalla

KANNANOTTO: P-Tori on edellytys Hämeenlinnan kasvulle ja kehittämiselle.

P-Tori mahdollistaisi asuntorakentamisen torin ympäristössä sekä kävelykatu Reskan uudistamisen. Ilman P-Torin pysäköintiratkaisua Hämeenlinnan keskusta ei voi kehittyä.

Lukuisten selvitysten mukaan P-Tori ei ole pelkkä pysäköintiasia vaan ennen kaikkea koko Hämeenlinnan kehityksen avain. ?Keskusta tarvitsee lisää asuntoja ja yritystoimintaa, jotta Hämeenlinnan elinvoima paranee. Nykytila ei mahdollista kasvua. Verrokkikaupunkien kokemukset osoittavat, että ydinkeskustan pysäköinti on ratkaisevassa asemassa kaupunkien kehittämisessä?, sanoo Hätilän kokoomus.

Pienen notkahduksen jälkeen Hämeenlinna on jälleen kääntynyt muuttovoittoiseksi. Keskustan alueelle syntyneet uudet asumisen mahdollisuudet ovat olleet avainasemassa lisäämässä kaupungin houkuttelevuutta.

P-Tori tarvitaan, jotta keskustan uudis- ja täydennysrakentamista voidaan jatkaa. Rakennusluvan saaminen vaatii lain mukaan pysäköintipaikkoja. Näiden niin kutsuttujen velvoitepaikkojen toteuttaminen on hankalaa ilman P-Torin pysäköintiratkaisua.

P-torin rakentaminen on iso, 30 miljoonan euron investointi. Investointia ei voida kuitenkaan nähdä vain kuluna vaan nimenomaan investointina, joka luo työtä ja kasvua kaupungin elinvoiman vahvistuessa. Hätilän kokoomus pitää tärkeänä, että Hämeenlinnan kaupunki investoi rohkeasti tulevaisuuteen. Se on ainoa tapa, jolla alueen kehitys ja elinvoima voidaan varmistaa. ?Kasvava ja elinvoimainen kaupunki tuottaa niitä verotuloja, joilla kaupunkilaisten palvelut turvataan myös jatkossa?, Hätilän kokoomus korostaa.

P-torin suunnitelmat ovat jo pitkällä liikenneratkaisujen ja sisäänajon suhteen. Hätilän kokoomus esittää, että ennen suunnitelmien viimeistelemistä maalämmön hyödyntäminen P-torin energiaratkaisuna selvitettäisiin.

Kaikki Hämeenlinnan asukkaat pääsevät ilmaisemaan kantansa P-Toriin helmikuun lopussa järjestettävässä kansalaiskyselyssä. Hätilän kokoomus kannustaa kaikkia hämeenlinnalaisia perehtymään asiaan ja osallistumaan kyselyyn. Kyse on laajasti Hämeenlinnan kehittymisestä, ei vain pysäköinnistä. Uskallammeko olla tekemättä tätä päätöstä?

Hätilän Kokoomus järjestää P-Torista avoimen info-tilaisuuden 15.2.2020.  Yhdistys tulee myös aktivoimaan ihmisiä osallistumaan keskustan kehittämiseen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.