Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

Hämeenlinnan Taidemuseon työpajatila ahkerassa käytössä

Yksityiskohta Kuvitteellinen maisema -yhteisötaideteoksesta.

Hämeenlinnan Taidemuseon viime joulukuussa avautunut Yhteiset kuvamme -näyttely toi maakunnan tärkeiden taidekokoelmien helmet ja harvinaisuudet kaikkien nähtäville. Hämäläisten yhteisiä kuvia juhlistavan näyttelyn myötä avautui myös taidemuseon uudistunut työpajatila.

Näyttelyssä toistuvan maisema-teeman pohjalta kaikenikäisille tarkoitettuun pajatilaan ideoitiin tehtäviä, tietoiskuja ja yhteisöllisesti toteutettava taideteos. Tila on kevään aikana täyttynyt myös nuorista Artsi & HML -näyttelyyn liittyvissä katutaidepajoissa, jotka toteutettiin lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX:in ja taidemuseon yhteistyönä.

Kuvitteellinen maisema -yhteisötaideteos sai alkunsa jo marraskuussa 2016 taidemuseon Taide ja kulttuuri osana kotouttamista -hankkeen työpajoissa kuvataiteilija Pauliina Pesosen ohjauksessa. Maahanmuuttajaryhmissä muovailtiin maisemaelementtejä, joissa kuvattiin entistä ja nykyistä kotimaata, omia kokemuksia tai toiveiden ihannemaisemia.

Yhteiset kuvamme -näyttelyn aikana museon näyttelykävijät ovat voineet osallistua installaation tekemiseen. Neljän kuukauden ajan rakenteilla ollut yhteisötaideteos on kasvanut runsaaksi ja värikkääksi minimaailmaksi, jossa on satamäärin pienoisveistoksia.

Kuvitteellinen maisema on saanut osakseen paljon ihailua ja sen muotoiluun ovat osallistuneet innokkaasti sekä lapset että aikuiset. Yhteiset kuvamme -näyttelyn tavoin se juhlistaa satavuotiaan Suomen historian vaiheita ja nykyistä monimuotoisuutta. Sen iloiset värit ja elävät hahmot saavat hymyn huulille!

Yhteiset kuvamme -näyttely on esillä punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa 10.12.2016?19.11.2017.

Kuvitteellinen maisema -installaatiota voivat museovieraat täydentää vielä museoviikon ajan, 21.5.2017 saakka.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.