Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Hämeenlinnan kirjastoissakin etsitään Rosan koodia

image

Rosan koodi on Yleisradion tuottama peli, jonka tavoitteena on innostaa alakouluikäiset ohjelmoinnin pariin. Pelissä lapset etsivät koodeja kirjastoista, kouluista museoista ja virtuaalimaailmoista. Yksi koodeista löytyy Hämeenlinnan kirjastoista. Koodien avulla lapset pääsevät seuraamaan verkossa animaatiotarinaa. Siinä seikkailee supersankari Rosa, jonka tehtävänä on pelastaa maailma pahalta Griefmasterilta keräämällä 50 koodinpalaa. Pelaaja tekee samaa kuin Rosa eli etenee etsimällä koodeja. Pelaaja pääsee koodeilla avaamaan peliin liittyvien animaatioiden uuden jakson ja saamaan vihjeen seuraavan koodin sijainnista. Koodit syötetään rosankoodi.fi-sivulle.

Rosan koodi on suunniteltu tukemaan koulujen koodausopetusta. Yleisradio on tuottanut verkossa olevien animaatioiden ja tehtävien lisäksi kouluille materiaalia, joilla pelin henkeen voi tehdä omia opetustuokioita. Rosan koodia voi pelata kaikkialla Suomessa, sillä koodeja voi löytää miltei kaikista kirjastoista ja isosta määrästä museoita sekä kouluja. Suuri osa lapsista ja nuorista käyttää verkkoa pelaamiseen, yhteydenpitoon ja tiedonhakuun. Niinpä koodeja on kätketty esimerkiksi Minecraftiin, Instagramiin ja kirjastojen Kirjasampo.fi-palveluun.

Peli on käytettävissä 4.10.2016-31.1.2016. Sen voi aloittaa milloin vain. Apua pelaamiseen ja peliin liittyvien tehtävien ratkaisemiseen saa aina välillä myös sosiaalisesta mediasta, sillä monet suositut tubettajat antavat pelaajille vinkkejä.

https://www.rosankoodi.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.