Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 

Hämeenlinnan kirjastoissa juhlitaan maksuttomia palveluja kirjaston päivän jatkoilla

Hämeenlinnan kirjastoissa juhlistetaan valtakunnallista kirjaston päivää järjestämällä kirjaston päivän jatkot maanantaina 20.3. kirjaston maksuttomien palvelujen kunniaksi.

Kaikille avointa ohjelmaa järjestetään Hämeenlinnan pääkirjastossa sekä Hauhon, Kalvolan, Lammin, Nummen, Rengon ja Tuuloksen lähikirjastoissa.

Pääkirjastossa tuolijumpataan aamupäivällä, tanssitaan lounasdiscossa vartti ja tehdään musiikkimatka maailman ympäri päätyen sattumanvaraisesti musiikin eri kolkkiin.

Kirjastossa voi tutustua e-aineistoihin, kokeilla virtuaalilaseja, laulaa karaokea sekä pelata konsoli- ja lautapelejä.  Lapset saavat lainata ja palauttaa kirjoja melkein oikeasti leikkikirjastossa.  Koko perheelle on pystytetty Potter-piste, jossa sukelletaan Tylypahkaan.

Kirjaston tiloja ja palveluja esitellään opastetuilla kirjastokierroksilla. Lainattavien esineiden näyttelypöydästä voi lainata vaikka scootin tai padelmailat. Hiljaisuus hoitaa Silent Reading Party -huoneessa, jossa voi nauttia rauhasta lukien ja palapelejä kooten.

Illalla lukupiiri kutsuu kaupunkilaisia jakamaan omia lukukokemuksia ja  Kirjaston Kinopiiri katsomaan yhdessä japanilaisen elokuvan, Drive My Car.

Pääkirjastossa ja lähikirjastoissa kaikenikäiset voivat osallistua kirjaston tuotteiden arvontaan kirjoittamalla runoreseptin mukaan hienon, hassun, liikuttavan tai ties millaisen sattumarunon.

Lähikirjastoissa pelataan päivän aikana lautapelejä, katsotaan elokuvia, juodaan kahvit  tai luetaan ja kootaan palapelejä rauhallisesta tunnelmasta nauttien.

Pääkirjaston 1. kerrosta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.