Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi kasvukaupunkien verkoston sopimuksen

Hämeenlinnan kaupunginhallitus on hyväksynyt kasvukaupunkien verkostoon liittyvät sopimukset ja valtuuttanut kaupunginjohtajan allekirjoittamaan verkostosopimuksen.

Keskisuurten kaupunkien yhteistyöverkostolle on valmisteltu luonnokset kasvukaupunkien välisestä verkostosopimuksesta ja sopimuksesta valtio-osapuolen kanssa. Sopimuksissa tunnistetaan kolme keskeistä teemaa.

Ensimmäinen teema on teollisuuden paluu ja siihen liittyvien pullonkaulojen purkaminen, kuten osaavan työvoiman saatavuus vihreän siirtymän aloilla. Toinen teema on yhdyskuntarakenteen rakentaminen, jolla hillitään ilmastonmuutosta ja luontokatoa, sekä toteutetaan kestävää liikkumis- ja asuntopolitiikkaa ja kolmas teema kasvukaupunkien veto- ja pitovoiman vahvistaminen avoimuudella, kulttuuri- ja palveluntarjonnalla sekä kansainvälisyydellä.

Kaupunkien keskinäisessä yhteistyössä on päädytty sopimukselliseen, mutta rakenteeltaan kevyeeseen yhteistyöverkostoon, joka rakentuu isäntäorganisaatio-mallille. Yksi kaupunki kerrallaan vastaa verkoston hallinnoinnista ja laskuttaa jäsenmaksut. Jäsenmaksun suuruudeksi on päätetty tässä vaiheessa 2.000 euroa vuodessa, ja että Hämeenlinnan kaupunki ottaisi isäntäorganisaation vastuut.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.