Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Hämeenlinna rahoittamassa opasta lumen käsittelystä kaupunkiympäristössä

Lumitilaoppaan on määrä valmistua ensi vuoden loppuun mennessä. Kuva: Navico Oy.

Viherympäristöliitto on käynnistänyt Lumitilaoppaan laatimisen yhteistyössä rahoittajista koostuvan ohjausryhmän kanssa. Opas kohdennetaan suunnittelijoille, rakentajille ja kunnossapitäjille niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla.

Lumitilaopas tulee käsittelemään laajasti eri näkökulmista lumen käsittelyä ja lumitilojen mitoittamista kaupunkiympäristössä. Oppaassa huomioidaan uusien alueiden suunnittelu, mutta otetaan kantaa myös jo olemassa oleviin rakennettuihin ympäristöihin, joissa runsas lumentulo aiheuttaa ongelmia ja suuria kustannuksia.

Hanketta rahoittavat Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Kuopio, Lahti, Pori, Joensuu, Lappeenranta, Vaasa, Hämeenlinna, Rovaniemi, Mikkeli, Salo, Porvoo, Kotka ja Rauma sekä Kuntaliitto ja Rakennusteollisuus ry.

Työhön valittiin konsultiksi tarjouskilpailun perusteella Navico Oy, joka on oululainen yhdyskunta-alan suunnittelutoimisto. Päätekijöillä on laaja kokemus ja intohimoinen suhtautuminen lumeen liittyvästä suunnittelusta. Opas tulee antamaan suosituksia kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisista suunnitteluratkaisuista, rakenteista ja työmenetelmistä.

Opas tukee osaltaan niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin tavoitteita muun muassa kestävään ympäristörakentamiseen, ilmastonmuutoksen hillintään ja hulevesien laadun parantamiseen liittyen.

Opas valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä ja se julkistetaan Viherpäivillä 2024. Opas julkaistaan yleishyödyllisenä maksuttomana pdf-julkaisuna.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.