Tiistai 20.02.2024
Nimipäivät: Heli, Helinä, Hely

Tuuli:
 

Hämeenlinna panostanut esteettömyyden kehittämiseen

Hämeensaaren esteetön uimaluiska syntyi kevättalvella 2022 aitojen takana. Kuva: Reska.fi arkisto / Juha Reinikainen.

Hämeenlinnassa on viime aikoina panostettu esteettömyyden kehittämiseen. Kaupunki on paitsi sitoutunut esteettömyysohjelmallaan tukemaan kotona asumista ja itsenäistä selviytymistä, myös edistämään fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista turvallisuutta sekä luomaan kaikille mahdollisuuden liikkua. Edelleen kaupunki edistää sekä monipuolista liikkumista että kaupungin tunnettavuutta muun muassa hyvän asumisen ja matkailun kaupunkina.

Kaupunki jopa on arvioittanut kaupungin omien retkeily- ja matkailukohteiden esteettömyyttä asiantuntijan avulla. Esimerkiksi Hämeensaaressa asiantuntija on arvoinut hiljattain valmistuneen uimaluiskan toimivuutta. Luiskasta todetaan, että se on liitetty reitin pintaan esteettömästi ilman tasoeroja ja luiskan leveys on riittävä. Luiskassa myös on suosituksen mukaiset suojareunat. Uimaluiskalla on käsijohteet molemmilla puolilla kahdella korkeudella helpottaen siirtymisiä. Maalla oleva vihreä luiska erottuu hyvin kontrastina, itse uimaluiska heikommin, asiantuntija toteaa.

Hämeenlinnan Rantareitti, joka kulkee Vanajaveden rantaa pitkin linnan vieritse rautatiesillalle ja Vanajaveden rantaa pitkin takaisin keskustaan on lähes esteetön.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.