Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

GalleriaKONEessa seuraavaksi Satu-Minna Suorajärvi

Galleria KONEessa on 6.2.?1.3. esillä Satu-Minna Suorajärven näyttely Keskeytetty jatkuvuus. Suorajärvi on kuvanveistäjä, 3D-mallintaja ja lääkäri joka toimii kuvataiteiden ja tieteiden välisellä raja-alueella.

? Minua on aina kiinnostanut taiteiden ja tieteiden yhdistäminen, uusien materiaalien ja tekniikoiden käyttäminen. Veistokseni pohjautuvat 3D-teknologiaan, jonka mahdollisuudet on otettu käyttöön arkkitehtuurissa, teollisessa muotoilussa, lääketieteessä ja kansainvälisessä kuvanveistossa, hän kertoo.

Suorajärvi kuuluu 3D-teknologiaa hyödyntäviin varhaisiin soveltajiin ja on alan pioneereja suomalaisessa kuvanveistossa.

? Olen perehtynyt 3D-mallintamiseen luodakseni uudenlaista taiteellista kieltä ja saadakseni aikaan muotoja, joita ei ollut ennen mahdollista toteuttaa. 3D-tulostamiseen liittyy runsaasti haasteita monimutkaisten muotojen takia. Millään käsityökalulla muotoja ei ole mahdollista saada aikaan.

3D-mallintamalla syntyvien veistosten muotoon on tallentunut ihmisten liikkeitä ajassa ja tilassa. Veistostenilähtökohtana on ihmisten (lapsi, nainen, mies, vastasyntynyt, kävelevä, kaatuva ja putoava ihminen tai luuranko) silhuettiviivojen tallentuminen tilaan veistokselliseksi muodoksi. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.