Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

GalleriaKONE esittelee Tuula Anttosen ja Tullimiehen otteen

? Näin valokuvan, jossa tullimies demonstroi otetta kiinniottotilanteessa. Hän käyttää apuna työtoveriaan. Kuvassa oli jotain hyvin hellää, ja se jäi vaivaamaan minua: väkivallalta näyttävä tilanne ei ollutkaan sitä. Joskus normaalilta näyttävä tilanne on.

anttonen_tuula_tullimiehen_ote

Kuvataiteilija Tuula Anttosen GalleriaKONEessa avautuva näyttely koostuu maalauksista ja piirustuksista, jotka virittävät pohtimaan muun muassa ihmisen eristäytymisen ja sosiaalisuuden tarpeita sekä yksinäisyyden ja yhtenäisyyden erilaisia kokemuksia.

Tuula Anttonen (s. 1970 Raahe) asuu Espoossa ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Ranskassa vuonna 1997 (D.N.S.E.P. Ecole Nationale des Beaux-Arts de Bourges).

Anttonen on tunnettu ihmisaiheisista, konstruktivistisista maalauksistaan. Hänen teoksiaan on muun muassa Suomen valtion ja Helsingin taidemuseo HAMin kokoelmissa. Tullimiehen ote on hänen 15. yksityisnäyttelynsä Suomessa. Anttonen työskentelee usein ulkomaan residensseissä, vuonna 2018 vuorossa on Triangle Residency New Yorkissa.

Tuula Anttonen, maalauksia ja piirustuksia Galleria KONEessa 6.8.?30.8.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.