Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Galleria Koneen elokuussa Anniina Vainionpään teoksia

Osa teoksesta Vieras.

GalleriaKONEen elokuun näyttelyssä Hämeenlinnan Verkatehtaalla 3.-27.8. on esillä taidegraafikko Anniina Vainionpään uusimpia teoksia.

Useimmat teokset ovat puupiirroksen ja monotypian yhdistelmiä, jotka hän on vedostanut käsin hiertämällä. Teokset käsittelevät historiaa ja muistia, lähtökohtina taiteilijan henkilökohtaiset kokemukset.

Kuvataiteilija, taidegraafikko Anniina Vainionpää (s. 1979 Pieksämäki) asuu ja työskentelee Riihimäellä. Vainionpää on tehnyt pääasiassa puupiirroksia ja monotypioita vuodesta 2004.

Hän valmistui kuvataiteen maisteriksi vuonna 2018 Kuvataideakatemiasta ja kuvataiteilijaksi Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta vuonna 2003. Hänen teoksiaan on ollut lukuisissa näyttelyissä vuodesta 1998 lähtien.

– Teosteni aiheet ovat viime aikoina liittyneet historiaan, muistiin ja muistamisen tapahtumaan. Henkilökohtaiset kokemukset ovat lähtökohta työskentelylleni. Kun oma elämä kietoutuu tiiviisti teosten aihepiiriin, on niiden muuttaminen piirtämiseksi, hiomiseksi, kaivertamiseksi ja vedostamiseksi tavallaan tapa irrottautua aiheen ajattelemisesta. Aihetta työstämällä on paradoksaalisesti mahdollista päästä kauemmaksi siitä, katsella sitä ulkopuolelta. Tunteet muuttuvat tummiksi ja vaaleiksi pinnoiksi ja kevyiksi ja painaviksi viivoiksi. Ne muuttuvat voimakkaaksi hiertämiseksi, ohueksi maalinoroksi laatan pinnalla, Vainionpää kuvailee.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.