Maanantai 29.05.2023
Nimipäivät: Oiva, Oliver, Olivia
Hämeenlinna
Pilvistä
10°C
Tuuli: 5 m/s WNW
 

Hämeenlinnassa kisaillaan lauantaina Marski Challenge

Kuudes Marski Challenge multisport-kilpailu järjestetään 27.7. Hämeenlinnassa. Edellisvuoden tapaan kilpailukeskus on Katajiston ranta. Aulanko ja Ahvenisto luovat puitteet kilpailulle, jossa liikutaan kahden hengen joukkueissa jalan, pyörällä ja meloen.

Kilpailu alkaa kello 10 ja ensimmäisiä kuntosarjan joukkueita odotetaan maaliin noin kello 13.30. Kilpasarjan kärkijoukkueen odotetaan ylittävän maalilinjan noin kello 14.30.

Marski Challenge on seikkailu-urheilukilpailu, jossa on kilpasarjojen lisäksi kuntosarja. Kuntosarjassa palkinnot arvotaan ja sarjan tarkoituksena on luoda elämyksiä liikunnasta. Kuntosarja mahdollistaa lajiin tutustumisen ennen siirtymistä vaativampiin kilpasarjoihin.

Kilpailijat saavat kartat ja reittikirjan kaksi tuntia ennen lähtöä ja suunnittelevat reittinsä ja huoltonsa niiden mukaan. Kilpailussa pelkkä fyysisyys ei riitä, vaan hyvä suunnittelu ja oikeiden reittivalintojen tekeminen ovat lopputuloksen kannalta avainasemassa. Hyvään suoritukseen tarvitaan myös hieman älyä ja onnea.

Kilpailureitin varrella on tehtävärasteja, joiden sisältö selviää vasta rastipaikalla. Tehtävät voivat olla fyysisiä tai älyllisiä suorituksia, joiden suorittaminen sisältyy kokonaiskilpailuaikaan. Tänä vuonna suurin osa näistä tehtävistä on Ahveniston toimintapuistossa kello 11 ja 15 välisenä aikana.

Osanottomaksu sisältää muun muassa käytettävän melontakaluston, erikoisvälineet, ruokailut, kartat sekä gps?seurannan kaikille joukkueille. Jos ei omista maastopyörää, niin järjestäjältä on mahdollisuus vuokrata sellainen.

Tapahtumaan on ilmoittautunut 72 joukkuetta joista 45 on kuntosarjalaisia. Haasteensa tänä vuonna asettaa lämmin keli. 144 kilpailijan yhteislähtö on kello 10 Katajistolla ja ensimmäisenä tehtävänä on prologi joka vaatii niin fyysisyyttä kuin oivallustakin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.