Maanantai 17.06.2024
Nimipäivät: Urho

Tuuli:
 

Etu-Hätiläntien ja Iso-Harvoilantien risteyksen kunnostaminen käyntiin ensi viikolla

Suunnitelmakuva risteyksen uudistustöistä.

Valtatien 10 risteysalueelle Etu-Hätiläntien ja Iso-Harvoilantien kohdalla rakennetaan liikennevalot. Liikenteenohjausta parannetaan myös kanavoinnein, eli kaistamuutoksin ja liikenteenohjauskorokkein, jonka takia tiealuetta joudutaan levittämään risteyksen kohdalla. Työt aloitetaan 17.8. eli ensi viikon maanantaina ja töiden arvioitu kesto on kolme kuukautta.

Töistä johtuen alueella tehdään myös kaapeli- ja valaisinpylväiden siirtoja. Muutostyö koskee yhteensä noin 500 metrin matkaa valtatiellä 10 sekä joidenkin kymmenien metrien matkaa Etu-Hätiläntiellä ja Iso-Harvoilantiellä.

Keväällä järjestetyssä urakkakilpailutuksessa työn voitti Oteran Oy. Työn yhteydessä rakennetaan 175 metriä pitkä ja 4 metriä korkea meluvalli Ruununmyllyn koulun ja tiealueen väliselle alueelle. Meluvalli valmistuu pintarakenteiden osalta Oteranin urakan jälkeen mahdollisesti vuonna 2021.

Kaupunki perustelee risteyksen turvallisuuden lisäämistä sillä, että Hämeenlinnan itäpuolelle Mäskälän alueelle on rakentunut uusia asuinalueita kuten Harvoila sekä Siiri 1 ja 2, minkä takia liikenteen toimivuutta ja ajoneuvoliikenteen liittymistä valtatielle on tarve parantaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.