Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Engelinrantaan halutaan Enkeleiltä raikkaita ideoita

Engelinrannan osayleiskaava hyväksyttiin valtuustossa kesäkuussa. Se ei merkitse sitä, etteikö Etelärannan rakentamiseen voisi vielä vaikuttaa. Sosiaalisessa mediassa hämeenlinnalaisia on kutsuttu koolle keskustelemaan ja ideoimaan, miten kortteleissa voisi toteutua ekologisuus, kulttuuri- ja taidearvot sekä sosiaalinen asuminen.

Ensi torstain ensimmäisen Engelinrannan Enkeleiden tapaamisen koollekutsuja on Eteläranta Oy. Kutsu on kiertänyt varsin laajalla sähköpostijakelulla tarkoituksena saada liikkeelle myös nuoria aikuisia.

Engelinrannan osayleiskaava on hyväksytty. Kuinka siihen liittyy sosiaalinen asuminen, kulttuuri- ja taide ja ekologisuus.. Se on Engelinrannan Enkeleihin.

Engelinrannan osayleiskaava on hyväksytty. Kuinka siihen liittyy sosiaalinen asuminen, kulttuuri- ja taide ja ekologisuus.. Se on Engelinrannan Enkeleihin.

– Ryhmän tarkoituksena on kerätä uusia ja raikkaita ideoita, tavata uusia ihmisiä ja lisätä yhteisöllisyyttä, sanoo Eteläranta Oy:n toimitusjohtaja Kristiina Koskiaho.

Hän korostaa, että Eteläranta Oy ei kaavoita. Se kuuluu kaupungille.

– Voimme kuitenkin sisällyttää parhaita ideoita tonttien luovutusehtoihin.

Koskiahon mukaan rakennuttajat olisivat vaikka heti valmiina varaamaan kaikki Engelinrannan tontit.

– Viesti on ollut se, että jos johonkin kannattaa rakentaa, niin juurikin etelänrantaan. Keskellä kaupunkia, vesistön äärellä ja vielä HHT-akselin varrella.

Osayleiskaava on aiheuttanut jo yhden valituksen, jota käsitellään hallinto-oikeudessa.

– Valitusprosessi kuuluu demokratiaan ja on nykyään yksi normaali vaihe rakennushankkeissa.

Engelinrannan Enkeleiden tilaisuudessa esitellään seikkaperäisesti alueen osayleiskaavaa, keskustellaan ja suunnitellaan tulevaa toimintaa.

Engelinrannan Enkeleiden kokous to 24.9. Wetterhoffin talon Wanhassa Kutomossa klo 16.00-18.00. Ilmoittautumiset  mikaela.uoti@hameenlinna.fi

(Reska.fi)

 

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.