Sunnuntai 26.05.2024
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina

Tuuli:
 

ELY:ltä ei Apparan vesipuistolle

ELY-keskus katsoo, että Ahvenistolle kaavailulle Wibit-vesipuistolle ei tule myöntää lupaa, koska se on maisemaa muuttavana suojelualueen rauhoitusmääräysten vastainen. Mielenkiintoiseksi päätöksen tekee se, että Ahveniston kehittämistä on rahoitettu niin ikään ELY:n myöntämin varoin.

Appara järvi

Hämeen ELY-keskus antoi lausuntonsa Hämeenlinnan kaupungin rakennusvalvonnalle toimenpidelupahakemuksesta, joka koskee Ahveniston olympiapuiston alueelle rakennettavaa tilapäistä köysirata- ja vesihuvipuistoa sekä varasto/lipunmyyntikonttia.

Ahvenistonjärvelle suunniteltu Wibit-vesihuvipuisto sijoittuisi Hämeen ympäristökeskuksen vuonna 2002 Hämeenlinnan kaupungin hakemuksesta rauhoittamalle alueelle. Rauhoituspäätöksen määräyksissä kielletään mm. kaikenlainen toiminta, joka saattaa muuttaa alueen maisemakuvaa tai vaikuttaa epäedullisesti kasvillisuuden ja eläimistön säilymiseen.

Päätöksessä myös luetellaan nykyiset rakennukset, laitteet ja kulkuväylät. Muita rakennuksia, laitteita ja autoteitä saa tehdä vain, jos kaupunki pitää niitä erittäin suotavina ja ympäristökeskus (nykyisin ELY-keskus) puoltaa niitä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.