Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

ELY-keskus halusi poistaa käytössä olevan liittymän Heinuntielle Iittalassa

Hakemus uuden vapaa-ajan asunnon rakentamisen vaatiman suunnittelutarveratkaisun saamiseksi poiki ristiriidan Hämeenlinnan Iittalassa. Heinuntien varrella noin seitsemän kilometrin päässä pitäjän keskustasta sijaitsevalle kiinteistölle on kuljettu nykyisestä liittymästä 1930-luvulta saakka.

Uudenmaan ELY-keskus kuitenkin totesi lausunnossaan, että asemapiirroksessa esitetty liittymä ei täytä ohjeistuksen mukaisia vaatimuksia liittymävälin ja liittymänäkemien suhteen, eikä ELY-keskus olisi sallinut asuinkiinteistöliittymää. ELY-keskus sen sijaan ohjeisti hakemaan kulkua kiinteistölle naapurikiinteistön liittymän kautta ja työlupaa olemassa olevan liittymän poistamiseksi.

Hakija, jonka aikeena on purkaa kiinteistöltä nykyinen vapaa-ajan asunto ja rakentaa tilalle uusi, onnistui kuitenkin vastineellaan vakuuttamaan kaupungin lupaviranomaisen. Maankäytön suunnittelujohtaja toteaa päätöksessään, että nykyisen liittymän poisto ja naapuriliittymän käyttö ei ole tarkoituksenmukaista eikä muutoksen nähdä parantavan liikenneturvallisuutta ko. tieosuudella. Näkemäalue huonontuisi kyseisestä naapurin liittymästä entisestään. Päätösperusteluissa kuitenkin todetaan, että turvallisuuden parantaminen on tarpeellista koko kyseistä kiinteistöä pidemmällä tievälillä.

Suunnittelutarveratkaisulla viranomainen myöntää tarveharkintaisen luvan rakentamiseen alueilla, joilla ei ole voimassa olevaa asemakaavaa tai yleiskaavaa. Rakennuslupa on haettava vielä erikseen. Artikkelissa kuvattu ratkaisu on päivätty eiliselle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.