Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

ELÄMYKSET: Fenix Ohjelmapalvelut ryhtyy operoimaan Katajiston alueella

Kirsi ja Jyri Reinikka Fenix Ohjelmapalveluista kertoivat tulevaisuuden suunnitelmistaan Katajiston kartanorakennuksessa joka myös on kunnostuksen alla.

Fenix Ohjelmapalvelut Oy ryhtyy kehittämään Aulangon Katajiston aluetta. Hämeenlinnalainen vuonna 1996 perustettu ohjelmapalvelualan yritys on solminut kaupungin kehitysyhtiö Linnan Kiinteistökehitys Oy:n kanssa 5+5-vuotisen vuokrasopimuksen joka velvoittaa molempia osapuolia myös investointeihin.

Edessä on yrittäjien, Jyri ja Kirsi Reinikan mukaan vuosien kunnostusurakka, mutta Aulanko Outdoors ?ulkoilukonseptin mukainen toiminta alueella on määrä käynnistää jo kesäkuun 2017 alussa. Yhtenä tavoitteena on päiväohjelmien kautta lisätä ulkopaikkakuntalaisten kiinnostusta Hämeenlinnaa kohtaan.

? Alamme kehittää Katajistonrannasta leirintäalueen sijaan ympärivuotista ja monipuolista ulkoilun sekä tyky- ja virkistystapahtumien keskusta. Aulangolla saamme monipuolisen luontoliikuntavälineistömme tehokkaasti kaupunkilaisten ja matkailijoiden käyttöön upeissa puitteissa.

? Uskomme vahvasti Aulangolla toimivien muiden yrittäjien yhteistyöhön ja lisääntyvään ohjelmatarjontaan eri toimijoiden välillä, toteaa puolestaan Mervi Käki Linnan Kiinteistökehityksestä.

? Olen myös erittäin iloinen, että jälleen paikallinen yrittäjä uskoo matkailun suotuisaan kehittymiseen ja tekee investointeja. Varmaankin Aulangolla on juuri paikallisille erityinen paikka sydämessään. Iloinen olen myös siitä, että kesän isoihin tapahtumiin saadaan taas toivottua lisäkapasiteettia, hän jatkaa.

Katajisto on Reinikoille tuttu ympäristö sillä he ovat edellisten yrittäjien aikaan tuottaneet vieraille ohjelmapalveluja alueella. Fenix Outdoors tekee nykyään elämyskeikkoja eri puolilla maata ja tätä toimintaa yritys aikoo myös jatkaa. Katajistosta on kuitenkin määrä kehittää aikaa myöden tukikohta paitsi Aulangon ympäristössä tuotettaville palveluille, myös yrityksen koko kalustolle.

Taustalla näkyvän Olympiasaunan kunnostaminen sille kuuluvaan arvoon ja ottaminen ympärivuotiseen käyttöön kuuluu Fenix Ohjelmapalvelujen suunnitelmiin. Kuvassa yrittäjien lisäksi Jori Hiltula (vas.) ja Heidi Leppäniemi (toinen oik.).

Katajiston leirintäaluepalvelujen tuominen 2000-luvun vaatimustasolle olisi Reinikoiden mukaan vaatinut lyhyeen sesonkin nähden ylivoimaiset investoinnit. Sen sijaan mökit kunnostetaan ja yöpyjiksi on tavoitteena houkutella erityisesti lyhyen ajan majoittujia.

Retkeilymökkeilijöille tarjotaan esimerkiksi pakettia, johon kuuluu yöpyminen ja rajaton eri harrastusvälineiden käyttö.

? Rantaan tulee vene- ja sup-lautailuaktiviteetteja ja maalla liikkumista varten fatbikeja ja kickbikeja, kertoo Kirsi Reinikka esimerkkinä.

Välinevuokrauksen lisäksi vieraille tarjotaan reittikarttoja ja myös opastettua toimintaa.

Myös Katajiston kartanoa aiotaan vuokrata ulkopuolisille, mutta esimerkiksi pikkujouluaikaan kartanossa tarjotaan järjestettyjä palveluja. Kartano saattaakin Jyri Reinikan arvion mukaan muuttua parin pikkujoulukuukauden ajaksi kasinoksi.

? Käynnistysvaiheessa kartanolle ei tule pysyvää kahvila- tai ravintolatoimintaa. Keittiö kunnostetaan catering-tasoiseksi mutta valmistuskeittiötä ei tehdä, valottaa Jyri Reinikka.

Yksi osa kunnostussuunnitelmia on Olympiasaunan kunnostaminen ja ottaminen ympärivuotiseen käyttöön.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.