Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Dreamteam on humoristinen nykynäytelmä neljästä konsultista

Kuva: Hml teatteri.

Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä helmikuun 2. päivänä ensi-iltansa saava Dreamteam on Minna Nurmelinin kirjoittama humoristinen nykynäytelmä neljästä konsultista, jotka firmaa perustaessaan joutuvat kohtaamaan omat ongelmansa ja kykynsä yllättävillä tavoilla.

Aluksi on tietysti tärkeintä saavuttaa tiimin sisäinen luottamus. Dreamteam käsittelee ihmisen tarvetta tulla nähdyksi, kuulua yhteisöön ja saada pyyteetöntä rakkautta.
Näytelmä käsittelee harvinaisen ajankohtaisia teemoja.

Luemme jatkuvasti eri medioista, kuinka varsinkin nuorten on vaikea tulla kuuluksi ja nähdyksi. Kuulumattomuus ja näkymättömyys aiheuttaa kaikissa ikäkuokissa yksinäisyyttä ja jopa syrjäytymistä.

– Dreamteam on näytelmänä sipulimainen, vähitellen kerroksittain aukeava ja teksteistäni ensimmäinen, jossa dialogi purkautuu välillä ryöppyinä, välillä taas lyhyinä tokaisuina. Se on keitos, jossa henkilöiden tarpeet, pelot, kätketyt motiivit ja lopulta olemassaolon peruskysymykset sekoittuessaan tiivistyvät esiin odottamatta. Se on myös sisimpään suuntaava mielikuvamatka, sanoo näytelmän ohjaaja Minna Nurmelin.

Näytelmän rooleissa ovat  Anu Sinisalo, Liisa Peltonen, Birgitta Putkonen ja Sinikka Salminen. Pääosaa esittävä Anu Sinisalo vierailee ensimmäistä kertaa Hämeenlinnan Teatterissa.

Sinisalo on monille tuttu elokuvista, tv-sarjoista ja teatterista. Vuonna 2010 Sinisalo voitti parhaan nais­näyttelijän Venla-palkinnon roolistaan Helppo elämä -sarjassa. Vuonna 2015 hän sai parhaan naispääosan Jussin roolistaan elo­kuvassa Ei kiitos (2014). Vuonna 2017 hän sai parhaan nais­näyttelijän Venla-palkinnon draama­sarjasta Sorjonen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.