Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Brahen lounaalla ollaan Hämeenlinnan ytimessä

Ravintola Brahessa tarjoillaan lounasta perinteisissä puitteissa.

Hämeenlinnan 385-juhlavuosi on alkanut. Kaupungin perusti vuonna 1638 Suomen kenraalikuvernööri Pietari Brahe.

Mikä olisikaan siis parempi idea, kuin pelastautua yli 20 asteen pakkasesta lounaalle Ravintola Braheen.

Yksi kaupungin perinteisimmistä ravintolakiinteistöistä on ollut kaikin tavoin hyvin hoidettu edellisten omistajiensa aikaan ja ravintolan kabinetit ovat kelvanneet myös arvovieraille.

Nykyinen ravintoloitsija Henri Purhonen muutti nimen Hällästä nykyiseen asuunsa, mutta ensivaikutelma pitkähkön tauon jälkeen ravintolaan astuvalle on tuttu.

Brahen lounaasta saa halutessaan niin täyttävän, että alkupalaksi riittää muutama tuorevihannes ja suupalalliset kaalisalaattia sekä couscous-salaattia. Kylkeen Brahen juustoleipää. Kuvat: Juha Reinikainen.

Sisustus ja lounasruoan esillepano on mutkaton ja koreilematon. Henkilökuntaa on loppiaisviikollakin niin vastaanottamaan tiskiltä tehtävät tilaukset kuin palvelemaan salissa.

Lounasvaihtoehdot vaikuttavat osuneen kohdalleen, sillä ruokailijoita riittää niin buffetiin kauhomaan karjalanpaistia kuin pizzan ja suosituksena olevan meksikolaisten kasvispihvien tilaajiksi.

Lounaspizza nousi ravintolan klassikoksi Hällän ja ravintoloitsija Urpo Nurmirannan aikana. Pizzan säilyttäminen listalla on riskibisnestä, koska tasovaatimukset ovat vakioasiakkaiden makumuistissa.

Lounaspizza on täyttä tavaraa ilman kuivia reunoja tai täytteettömiä kohtia.

Hyvin on perinteitä kuitenkin vaalittu. Täytteiltään sinänsä yllätyksetön lounaspizza tarjoaa täyttävän lounaselämyksen.

Pizzapohjassa on edelleen keskimääräistä taikinaisempi tuntu, mutta nyt siihen tuo uutta ulottuvuutta taidokkaasti – ilman hiilenpaloja – luotu hiilenmaku.

Lounaan päälle kuppi kuumaa ja jatkamaan ravintolakierrosta tulevina päivinä muissa LounasReskan asiakasravintoloissa.

Ja hei – hyvää juhlavuotta!

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.