Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Antto Vihman luentoa puffataan yleistyksillä

Politiikan tekemisen tavat sekä median ja julkisen keskustelun käytännöt ovat muuttuneet, väitetään Hämeenlinnan kirjaston tiedotteessa.

? Asiantuntijoilla ja perinteisillä tiedotusvälineillä ei enää ole yhtä paljon vaikutusvaltaa kuin ennen. Päätökset perustuvat aikaisempaa useammin suoranaisiin valheisiin tai tunteisiin vetoaviin perusteluihin, tiedote jatkuu.

Edelleen kirjaston informaatikon allekirjoittamassa tiedotteessa julistetaan, että “toimittajat, tutkijat ja poliitikot ovat uudessa tilanteessa digitalisaation, poliittisen kahtiajaon ja strategisen harhauttamisen paineissa. ”

? Vallalla on uusia tapoja hallita julkisuutta. Olemme siirtyneet ainakin osittain totuuden jälkeiseen aikaan. Tästä esimerkkejä ovat presidentti Donald Trumpin politiikka ja Britannian EU-kansanäänestys. Samat totuuden jälkeisen ajan ongelmat, jotka vaikuttavat maailmalla, näkyvät jossain määrin myös Suomessa, jatkuu tiedote ilman syvempiä perusteluja tai lähdeviitteitä.

Lopuksi tiedotteessa päästään asiaan, eli mainostamaan omaa tilaisuutta: “Ulkopoliittisen instituutin tutkija Antto Vihma puhuu Hämeenlinnan pääkirjastossa tiistaina tammikuun 29. päivänä kello 18 totuudenjälkeisen ajan ilmiöistä sekä siitä, mitkä asiat ovat johtaneet nykyiseen tilanteeseen.”

? Hän kertoo myös siitä, miten mielikuviimme vaikutetaan ja miten valeuutisen voi tunnistaa. Luento perustuu Antto Vihman, Jarno Hartikaisen, Hannu-Pekka Ikäheimon ja Olli Seurin samannimiseen tietokirjaan, joka julkaistiin vuonna 2018. Kirja on ollut ehdolla Kanava-tietokirjapalkinnon saajaksi, tiedotteessa mainostetaan.

Antto Vihmaa on haastateltu muun muassa Keskisuomalainen-lehteen jossa hän kehuu olevansa paksunahkainen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.