Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Rotukissat hurmaavat Elenialla!

Suomen Rotukissayhdistyksen järjestämät 159. ja 160. suuret kansainväliset kissanäyttelyt pidetään Elenia-areenalla, osoitteessa Härkätie 17b, 13600 Hämeenlinna, 26. ja 27.1.

Näyttelyt kokoavat yhteen kissaharrastajat eri puolilta Suomea ja Eurooppaa. Mukana on kissaväen valiojoukko ? kaikkiaan yli 1.000 osallistujaa tavoittelee viikonlopun aikana näyttelyn kauneimman kissan pokaalia.

Paikalla on molempina päivinä noin 40 eri rotua ja kauniit kotikissat! Kissoja arvioimassa on 15 kissatuomaria eri puolilta Eurooppaa. Näyttelyn yhteydessä on tarjolla lisäksi laaja valikoima laadukkaita kissojen tarvikkeita, hoitovälineitä ja ruokia ? myyntiosastoja on jälleen paikalla runsaasti.

Näyttely on avoinna yleisölle lauantaina ja sunnuntaina klo 10?15, aikuisten pääsyliput maksavat 5 euroa ja lasten 3 euroa. Kissojen laatuarvostelut järjestetään molempina päivinä kello 10?15 ja loppukilpailut eli näyttelyn parhaiden kissojen valinta tämän jälkeen.

Lauantaina 26.1.2019 lapsille on oma lelukissanäyttely, joka on ollut tapahtumassa aikaisempina vuosina erittäin suosittu ja kerännyt osallistuja yli 30! Lelukissoja on arvostelemassa 2 hämeenlinnalaista lelukissojen ?luottotuomaria?. Ilmoittautuminen näyttelypaikalla klo 10-11, arvostelut klo 12. Osallistumismaksu 2?/lelukissa.

Viikonlopun aikana palkitaan myös Suomen Kissaliiton vuoden parhaat kissat 2018 lauantaina ja yhdistyksen omat voittajat sunnuntai aamuna. Suomen Rotukissayhdistys ry. on uranuurtaja Suomen rotukissatoiminnassa. Se perustettiin Suomen ensimmäisenä rotukissayhdistyksenä syyskuussa 1960 nimellä Helsingin Rotukissayhdistys ry.

Koska jäsenmäärä kasvoi voimakkaasti ensimmäisten toimintavuosien aikana ja jäseniä liittyi yhdistykseen eri puolilta Suomea, nimenmuutos Suomen Rotukissayhdistykseksi katsottiin aiheelliseksi vuonna 1967.

Perustamisvuonna yhdistykseen kuului 20 jäsentä. Tällä hetkellä jäsenmäärä on noin 2000. Yhdistys on toimintansa alkuvuosista lähtien järjestänyt kansainvälisiä rotukissanäyttelyitä.

Ensimmäinen niistä pidettiin vuonna 1961. Näyttelyyn osallistui 43 kissaa, joista puolet oli ulkomaalaisia. Toiminnan laajennuttua ja uusien harrastajien myötä yhdistys on viime vuosina järjestänyt vuosittain neljä näyttelyä, joihin on kuhunkin osallistunut keskimäärin 550 kissaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.