Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Ahvenharju luotsaa suomalaisleipureita PM-kisoissa

Hämeenlinnalainen, Suomen hallitseva Vuoden kondiittori Veli-Matti Ahvenharju tamperelaisesta Royal Bakery Oy:sta toimii loppuviikon ajan Suomen leipurimaajoukkueen valmentajana. Leipurit kisaavat Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Pohjoismaiden mestaruudesta NordicFood- ja NordicPack-messujen yhteydessä.

? Kilpailijat suunnittelevat tuotteensa itse, jonka jälkeen kommentoin suunnitelmia ja mietimme lopputulosta. Yhdessä siis hiotaan tuote kuntoon. Roolini valmentajana on myös patistaa positiivisesti joukkuetta harjoittelemaan ahkerasti, jotta valmistautuminen pysyy aikataulussa.

Veli-Matti Ahvenharju on Vuoden Kondiittori -tittelin lisäksi ansainnut seitsemännen sijan Kondiittorien MM-kilpailuissa Berliinissä vuonna 2006, Rinkeli Grand Prix SM-kilpailuissa kultaa on tullut vuosina 2004, 2006 ja 2008 sekä Taitajakilpailut-valmentajana kaksoisvoitto vuonna 2007, hopeaa vuonna 2006 ja pronssia 2005. Ahvenharju on ollut myös World Skills -kilpailujen valmentajana Calgaryssä ja Lontoossa. Televisioruudussa hänet nähdään Koko Suomi leipoo -ohjelman seuraavan tuotantokauden tuomarina.

Viime vuonna Ahvenharju luotsasi Suomen joukkueen Pohjoismaiden leipomomestaruuteen.

? Onhan se selvä, että kun viime vuodelta alla on voitto, niin tälläkin kertaa lähdemme voittoa hakemaan, Ahvenharju vakuuttaa.

Leipurikilpailun teemana on Nordic nature ? Pohjoismainen luonto. Kilpailutöinä ovat ruokaleivät, kahvileivät ja leipätaitotyö. Suomen leipurijoukkueessa kilpailevat Kati Mäkinen, Elonen Oy Leipomo, Jämsä, Tytti Tukiainen, Linkosuon Leipomo Oy, Kangasala ja Meiju Petrelius, Leipurin Oy, Vantaa. Valmentajana ja tuomarina toimii Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy, Hämeenlinna. Kilpailujen järjestäjinä toimivat Tampereen Messut Oy ja Suomen Leipuriliitto ry yhteistyökumppaneineen.

Veli-Matti Ahvenharju (kuvassa oik.) luotsaa torstaina ja perjantaina Suomen leipurimaajoukkueta Tampereella.

Veli-Matti Ahvenharju (kuvassa oik.) luotsaa torstaina ja perjantaina Suomen leipurimaajoukkueta Tampereella.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.