Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

KAUPUNGINOSAT: Aleksis Kiven kadun ylitys helpottuu uuden liikenneympyrän ansiosta

Näkymä risteykseen Luolajantieltä. Aleksis Kiven kadun kautta kulkee paljon valtatielle 10 suuntautuvaa liikennettä. Luolajan suuntaan liikennettä aiheuttaa muun muassa koulu. Kuvassa näkyvät suoja-aidat liittyvät kaukolämpöverkon rakentamiseen. Kuvat: Juha Reinikainen.

Varsinkin työhönmeno- ja työstäpaluuliikenteen aikaan ruuhkautuvaan Aleksis Kiven kadun, Luolajantien ja Rengontien risteykseen rakennetaan tänä vuonna liikenneympyrä.

Liikenneympyrän liikenteenohjaussuunnitelma hyväksyttiin tällä viikolla ja liikenneympyrän urakoitsijaksi on jo aiemmin valittu Hervannan Kaivin Oy. Ympyrään liittyvä katusuunnitelma on hyväksytty vuonna 2022.

Aleksis Kiven katu on Jukolan kaupunginosan ja kasvavan teollisuusalue Moreenin välillä kulkeva väylä jota pitkin kulkee paljon liityntäliikennettä myös Lahden ja Turun valtatielle.

Rengontie liittyy Aleksis Kiven katuun Hattelmalanharjun suunnasta ja jatkuu kadun ylityksen jälkeen Luolajantienä.

Luolajan suuntaan liikennettä lisää muun muassa alueen kyläkoulu.

Muun muassa nämä, Rengontietä risteykseen ajavan tietä opastavat kyltit vaihdetaan. Liikenteenohjauksen muutoksiin on varattu noin 35.000 euroa. Liikenneympyrän rakentaminen maksaa runsaat 1,2 miljoonaa euroa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.