Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Kaupunginhallitus hyväksyi keskustavision

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina keskustavision, eli suunnitelman kaupunkikeskustan kehittämisen suunnista ja näkemyksistä.

? Tarvitsemme sitä kuuluisaa isoa kuvaa ja näkemystä etenkin taloudellisesti hankalina aikoina, ettei näköala sumene. Viikolla järjestettiin varsin onnistunut Kaupunkifoorumi yhdessä TEMin kanssa, ja kyllä Suomen kasvukäytävä on meille iso mahdollisuus myös saada hyötyä koko eteläisen Suomen kasvusta, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.).

Palvelu- ja hankintastrategian hankkeista kaupunki laskee saaneensa hyötyä tälle vuodelle 2,7 miljoonaa euroa, mutta tavoite oli 0,8 miljoonaa euroa enemmän. Tulot ovat hieman lisääntyneet, menot valitettavasti jatkaneet kasvuaan. Raution mukaan lautakunnista tuli liian vähän esityksiä talouden tasapainottamiseksi, joten kaupunginhallitukselle riittää vielä rutkasti töitä myös ensi vuoden talousarvion tiimoilta.

? Myös valtionosuusuudistus näyttää tuovan meille todellisen kirimistarpeen viimeisimpien laskelmien myötä. Ensi vuodelle on tulossa 9,2 miljoonaa euroa vähemmän valtionosuuksia kuin tälle vuodelle, ja tämä on liki yhden äyripennin tuotto. Uuden sääntelystä vastaavan ministerimme on syytä onnistua kuntien velvoitteiden karsimisessa pikimiten. Samoin toivon erilaisten rakenneuudistusten saavan tulta alleen.

Lausunnossaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaista kaupunki on sitä mieltä, että seutujen kokoinen tuotantoalue olisi paras ja hallittavissa oleva malli Kanta-Hämeeseen.

HAMK Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Tarja Filatov (sd.) ja hallituksen jäseneksi Maria Lassila-Merisalo (kok). Molemmat ovat aiemmin toimineet kuntayhtymän hallituksessa. Listalla oli myös lautakuntien puite- ja palvelusopimuksia useammalle vuodelle. Kaupunginhallitus palautti kaikki lautakuntiin takaisin valmisteluun ja kehotti ottamaan talouden reunaehdot huomioon niitäkin käsiteltäessä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.