Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Kanta-Hämeessä tällä viikolla vasta yksi uusi COVID-19 -positiivinen

Kanta-Hämeen keskussairaalan johtajaylilääkäri Sally Järvelän tuoreen mediainfon mukaan maakunnassa on todettu tällä viikolla vasta yksi uusi koronavirustartunta. Yhteensä Kanta-Hämeessä on näin ollen todettu 114 COVID-19-positiivista potilasta.

Epäilyjä on yhä päivittäin hoidossa päivystyksessä ja osastolla mutta näissäkin on määrällisesti laskeva trendi

? Koulujen avaamisesta ei ole todettavaa vaikutusta nähtävillä, Järvelä toteaa.

Keskussairaalan pääaulan palveluneuvonnassa koronaneuvonta jatkuu edelleen. Potilaiden ja henkilökunnan suojaamiseksi ja yhä voimassa olevan valtioneuvoston ohjeen mukaisesti vain välttämättömät saattajat ja kriittiset vierailut sairaalassa sallitaan. Kuitenkin synnyttäjien tukihenkilöt voivat nyt olla synnytysosastolla mukana. Viime mainittu oikeus rajoittuu toistaiseksi keskussairaalan oman erityisvastuualueen synnyttäjiin ja heidän tukihenkilöihinsä epidemia-riskiarvion perusteella.

? Vierailuohjeet tulevat kesän aikana tarkentumaan ja todennäköisesti sairaala- ja yksikkökohtaisia ohjeita pääsemme tarkentamaan kesä?heinäkuussa epidemiatilannetta seuraten.

Johtajaylilääkäri edelleen muistuttaa, että koronavaara ei ole ohi ja kanssaihmisten oman tilan kunnioittaminen ja hyvä hygienia on yhä syytä muistaa. Muiden terveysasioiden hoitamista ei koronan takia ole syytä lykätä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.