Maanantai 29.05.2023
Nimipäivät: Oiva, Oliver, Olivia
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
11°C
Tuuli: 5 m/s WNW
 

Hämeenlinna tehostaa uimarantojen puhtaanapitoa

Näin polskittiin Apparalla vuonna 2018. Arkistokuva: Ira-Anna Suomalainen.

Hämeenlinnan uimarantojen puhtaanapitoa lisätään uimakaudella 2020, tiedottaa Hämeenlinnan kaupunkirakenne. Uimarantojen käymälät siivotaan uimakaudella päivittäin. Roska-astiat tyhjennetään isoilla uimarannoilla Tervaniemessä, Ahvenistolla ja Hämeensaaren uimahallinrannassa päivittäin ja muillakin rannoille vähintään viikoittain, tarpeen vaatiessa useammin. Rannat myös siivotaan roska-astioiden tyhjennyskierrosten yhteydessä. Rantoja kunnossapidetään uimakaudella 15.6.?31.8.2020.

Hämeenlinnan ja Hattulan alueella on 24 uimarantaa, joiden veden laatua seurataan edellisvuosien tapaan vesinäytteiden avulla. Kahdeksan rantaa on yleisiä uimarantoja ja 16 pieniä yleisiä uimarantoja. Yleiseksi uimarannaksi on määritelty ranta, jolla odotetaan käyvän huomattava määrä uimareita. Pienillä yleisillä uimarannoilla tarkoitetaan rantoja, joilla ei odoteta käyvän huomattavaa määrää uimareita, mutta rannan ylläpitäjä on tehnyt niistä terveydensuojelulain mukaisen ilmoituksen. Hämeenlinnassa on lisäksi uimapaikkoja, joita kaupunki ylläpitää, mutta vedenlaatua ei seurata.

Uimaveden laatua seurataan uimakaudella, joka alkaa 15.6. ja kestää 31.8. asti. Kaikilta valvonnassa olevilta uimarannoilta otetaan kolme vesinäytettä uimakaudella. Yleisiltä uimarannoilta otetaan tämän lisäksi kultakin rannalta yksi vesinäyte ennen uimakauden alkua. Tänä vuonna näytteiden ottaminen aloitettiin 2.6.2020. Näytteenottosuunnitelmaa ja näytetuloksia voi seurata uimarantojen ilmoitustaululta ja kaupungin verkkosivuilta www.hameenlinna.fi/uimavesi. Yleisten uimarantojen uimavesi luokitellaan neljän peräkkäisen vuoden näytetulosten perusteella. Luokitusta kuvaavat symbolit löytyvät yleisten uimarantojen ilmoitustauluilta.

Tällä uimakaudella ilmoitustauluilla on myös uimarantaetiketti, jonka Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) on julkaissut. Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi uimarannoilla on suositeltu noudatettavaksi yleisiä hygieniasta sekä turvallisuudesta annettuja suosituksia ja ohjeita tartuntariskin ehkäisemiseksi.

Uimarantaetiketti

 • Kipeänä jää kotiin!
 • Vältä ruuhkaisia rantoja
 • Nauti rannasta läheistesi kanssa, pidä muihin kahden metrin turvaväli rannalla ja vedessä.
 • Niistä ja yski rannallakin nenäliinaan. Muista hyvä käsihygienia WC:ssä, ulkoliikuntapaikoilla ja lasten leikkipaikoilla.
 • Pidä huoli ympäristöstäsi. Huolehdi roskat roska-astioihin tai vie mukanasi.
 • Tutustu uimarannan infotauluun ja toimi rannan ohjeiden mukaan. Rantapelastaja ohjeistaa tarvittaessa.
 • Ui turvallisesti:
  Pidä lapset käden mitan päässä itsestäsi.
  Ui rannan suuntaisesti, huomioi uintialue
  Ui kaverin kanssa

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.