Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Kanta-Häme jatkaa yhä kiihtymisvaiheessa

Kanta-Hämeen maakunnallinen pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina elokuun 19. päivänä maakunnan koronavirustilannetta. Maakunta jatkaa yhä epidemian kiihtymisvaiheessa, eikä uusille rajoituksille nähty tarvetta. Nykyisiä suosituksia jatkettiin syyskuun 15. päivään asti.

Rajoituksia on epidemiatilanteen äkillisesti heikentyessä kuitenkin mahdollista asettaa jo ennen syyskuun puoliväliä.

Tartuntojen ilmaantuvuus on jatkunut tasaisena, jopa hieman laskevana. Perusterveydenhuollossa näytteenotto ja tartuntojen jäljitys on edelleen ylikuormittunut, mutta muuten rokotukset ovat vähentäneet sairaalakuormitusta.

– Sairaalahoitoon päätyy enää lähinnä rokottamattomia tai vajaan rokotussuojan omaavia potilaita. Myös sillä on vaikutusta, että tällä hetkellä tartunnat leviävät pääasiassa nuorten ihmisten parissa, joilla luonnostaan on parempi vastustuskyky tautia vastaan, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen toteaa.

Lasten ja nuorten koronarokotusten osalta perusterveydenhuollon toimijat ja koulut ovat edelleen olleet erityyppisen häirinnän kohteena ja sosiaalisessa mediassa on esiintynyt uhkaavia puheita kuntien työntekijöitä kohtaan. Hämeenlinnassa poliisi turvaa Verkatehtaalla järjestettäviä walk-in-rokotustilaisuuksia lauantaina 21.8. ja keskiviikkona 25.8.

Maakuntaryhmä käsitteli pyynnöstä myös lukiolaisten vanhojen tanssien ja penkkarien järjestämistä. Suositus on, että tapahtumia siirrettäisiin edelleen siihen asti, kunnes kansallinen rokotuskattavuus on tavoitellulla tasolla.

– Tällä suosituksella turvataan varsinaista opetusta oppilaitoksissa. Loppuvuodesta vanhojen on kuitenkin varmasti jo mahdollista tanssia ja penkkariajelut keväämmällä järjestää, Leskinen sanoo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.