Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Valinnat: Vuoden hämäläisinä palkittiin näyttelijäpariskunta

Aku Hirviniemi ja Niina Lahtinen ovat Vuoden hämäläiset.

Aku Hirviniemi ja Niina Lahtinen ovat Vuoden hämäläiset.

Hämeen liitto ja Yle Hämeenlinna ovat valinneet Vuoden hämäläiseksi 2016 näyttelijäpariskunta Niina Lahtisen ja Aku Hirviniemen Riihimäeltä.

Taiteilijapariskunta Lahtinen-Hirviniemi on aloittanut näyttämötaiteen uransa Riihimäen nuorisoteatterista sananmukaisesti käsi kädessä. Heistä tuli pariskunta jo teini-iässä teatterin lavalla ja myös oikeassa elämässä. Edelleen he asuvat lapsineen Riihimäellä ja pitävät kotikaupunkinsa lippua korkealla menestyvinä, monipuolisina näyttämötaiteen edustajina niin television viihdesarjoissa, elokuvassa kuin teatterinäyttämöillä. He ovat tuoneet Hämettä häpeilemättömästi ja luontevasti esille esiintymisissään ja uransa eri vaiheissa.

Niina Lahtinen on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja. Hänen tarkkanäköistä yhteiskunta- ja elämäntapakritiikkiään löytyy lukuisissa tv-viihteen sarjoissa. Lahtinen on käsikirjoittanut ja näytellyt television menestyssarjoissa ja satiiriohjelmissa, kuten draamasarjassa Donwnshiftaajat, Yle Leaksissa ja Siskonpeti-sketsisarjassa. Syksystä 2012 alkaen hän on toiminut Nelosen Hyvät ja huonot uutiset-ohjelmassa vakiopanelistina. Lahtinen on ollut mukana myös kunnallispolitiikassa Riihimäen kaupunginvaltuustossa kaudella 2008?2012.

Aku Hirviniemi on opiskellut teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulussa. Hän on tehnyt rooleja muun muassa Kansallisteatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa, Turun Linnateatterissa, Hämeenlinnan kaupunginteatterissa, Ryhmäteatterissa sekä Lahden kaupunginteatterissa. Suureen yleisön tietoisuuteen Hirviniemi nousi MTV3:n kolmen esittämässä Putous-viihdeohjelmassa keväällä 2010, jolloin hänen esittämänsä sketsihahmo Marja Tyrni äänestettiin voittoon.

Vankan nuorisoteatteritoiminnan lisäksi pariskunta on toiminut kantavana voimana Riihimäellä perustetussa Improvisaatioryhmä VSOP:ssa vuodesta 2008 alkaen. Pariskunta Lahtinen-Hirviniemi ovat esittäneet pariskuntaa vuonna 2015 ensi-iltansa saaneessa suositussa Luokkakokous-komediaelokuvassa, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut Taneli Mustonen. Kuluvana keväänä pariskunta osallistuu MTV3:n suosikkisarjaan Saturday Night Live, jota Lahtinen käsikirjoittaa ja Hirviniemi vakionäyttelee. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.