Keskiviikko 24.04.2024
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:

Steelers tylsytti Niittomiesten viikatteet playoff-avauksessa

Ei ollut Limingan Niittomiehistä haastamaan tosissaan Steelersiä, kun salibandyn miesten Divarin playoffit alkoivat keskiviikkona. Hämeenlinnalaiset kuittasivat puolivälierien ensimmäisen ottelun  kotikentällään numeroin 10?3 (3?0, 4?1, 3?2) ja pääsevät perjantaina yrittämään sarjan katkaisua vieraskentällä.

Teemu Metsälän veto lähivaparin jälkeisestä poikittaissyötöstä muuttaa numerot 2?0:aan.

Teemu Metsälä (1+3) ja maalintekijän tyytyväisyys.

? Pääsimme sarjassa johtoon ja se oli ainoa tavoitteemme tänään. Olimme viidellä viittä vastaan kaksi erää dominoivia, maalivahtimme oli parempi kuin heidän, alivoimalla olimme tehokkaampia kuin heidän ylivoimansa ja tehokkaita omalla ylivoimallamme. Kaikki yhden ottelun voittamisen kannalta tärkeät osatekijät siis onnistuivat, veti Steelers-päävalmentaja Jani Järvinen tapahtumia yhteen.

Limingan Niittomiesten valmentaja Olli Honka oli ottelun jälkeen lyhytsanaisempi.

? Näköjään huonosti, kovat ovat rutiinitasoltaan aika kovia, kuului vastaus kysymykseen, miten vieraat yrittivät Steelersiä lähteä kaatamaan.

Steelersin liikkuvuus, taito ja mielikuvitus hyökkäyspäässä olivat yksinkertaisesti liikaa vieraille. Ville Lastikka (3+0) vei isännät johtoon Tuomas Mikkolan syötöstä ajassa 3:45.

Jarrut päälle, täyskäännös, leikkaus keskelle ja maali. Ville Lastikka teki Steelersin avausmaalin hienojen harhautusten päätteeksi.

Iiro Nurminen (1+1) syötti Teemu Metsälän vaparin jälkitilanteesta tekemän toisen maalin ja puolustaja Janne Ijäs teki illan komeimman maalin päättämällä yksinäisen nousunsa kentän läpi yläkulmavetoon.

Janne Ijäksen tekemä kolmas maali syntyi ilman syöttäjää.

Markus Sipronen ylivoimalla, Iiro Nurminen ja Nico Jonaeson (2+1) veivät toisen erän aluksi Steelersin nopeasti jo 6?0-karkumatkalle. Limingan maalilla aloittanut Kosti Laine sai Jonaesonin maalin jälkeen ajassa 24:26 tehdä tilaa Sami Yli-Korpelalle seitsemän torjunnan ja kuuden päästetyn maalin jälkeen.

Kun Steelersin parhaana palkittu maalivahti Jaakko Vahtokari vastaavasti kirjautti 26 torjuntaa ja sai varsinkin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä huikeaa apua uhratuvasti laukauksia peittäneiltä kenttäpelaajilta, olivat isännät päävalmentaja Järvisen analyysin mukaisesti selkeästi parempia kaikilla osa-alueilla.

? Vastus oli odotetunlainen ja me pelasimme mielestäni kauden parasta sählyä, lohkoi tehomiehiin lukeutunut Nico Jonaeson.

Myös Nico Jonaesonin runkosarjasta tuttu hyvä vire jatkui keskiviikkona.

Niin Järvinen kuin Jonaesonkin käänsivät katseita nöyrästi kohti perjantain toista kohtaamista.

? Latautumisen pitää lähteä pelaajien pääkopasta ja täytyy muistaa, että tästä pelistä huolimatta perjantaina taululla on lukemat 0?0, kun peli alkaa. Ehkä vähän vastustajaa vapautuneemmin pystymme siihen otteluun lähtemään, linjasi Nico Jonaeson.

Kroppaa likoon. Puolustajana pelannut Miiro Maunula pysäyttää LNM:n laukauksen toisessa erässä.

Jani Järvistä ei täysin tyydyttänyt Steelersin pelikurin katoaminen kolmannessa erässä.

? Teimme lopusta itse itsellemme noin vaikeata. Perjantaina meidän täytyy pystyä pelaamaan kolme erää samalla tavalla kuin nyt kaksi erää.

Maalivahti Jaakko Vahtokari oli hyvässä vireessä ja ehti pallon tielle peräti 26 kertaa.

? Kaksi erää olimme todella sitoutuneita pelitapaamme ja teimme paljon töitä. Silloin olemme todella hyviä, Järvinen jatkoi.

Limingan käskyttäjä Olli Honka oli vastaavasti sitä mieltä, että perjantaina Steelers saa vastaansa paljon kovemman LNM:n.

? Kyllä me voitamme ja tulemme tänne sunnuntaina takaisin, hän lupasi.

Markus Sipronen (82) ja Timo Johansson tuulettavat Siprosen tekemää 4?0-ylivoimamaalia.

Steelersistä maalinteossa onnistui myös Samuli Hirvonen. Aleksanteri Ihalainen ja Julius Aaltonen kuittasivat syöttöpinnan mieheen.

Muissa ottelupareissa pelattiin seuraavin lopputuloksin: Vaasa?Blue Fox 4?5, LaSB?ÅIF 14?7 ja Karhut?SB Welhot 3?6. LaSBin Heikki Hätöselle kirjattiin maagiset 6 maalia.