Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

TAHTIEN SOTA: Rockin kautta taistoon tangomafiaa vastaan menestyskaksikon käsikirjoituksella

Petri (Mikko Töyssy, kuvassa vas.) ja Teppo (Aleksi Aromaa) lavalla Pelle Miljoonan kappaleen Olen kaunis tunnelmissa.

Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan käsikirjoittama ja ohjaama musiikkikomedia Tahtien Sota sijoittuu vuoteen 1995 ja Suomeen joka ei olekaan liittynyt EU:iin. Suomi on suljettu yhteiskunta ja mikä pahinta, musiikkimaailmaa hallitsee Seinäjoen Tangomafia.

Tampereen Teatterin kestosuosikin Vuonna 85 tehnyt käsikirjoittajakaksikko sai Hämeenlinnasta jo muutama vuosi sitten pyynnön yhteistyöstä.

? Tämä sopii juuri tähän aikaan ja tähän teatteriin. Ei eristäytyminen ole nykyäänkään kovin kaukana, jos ajatellaan Britannian Brexitiä tai Trumpin USA ensin -ajattelua. Aina ollaan vaarallisilla vesillä, kun valtio alkaa määrittämään mikä on hyvää ja suotavaa, juttelivat Syrjä ja Suokas lehdistölle näytetyn maistiaspalan jälkeen torstaina.

Paheksuttavan rokkimenon katkaisee valtion mielestä suotavampi ja suomalaisempi kulttuuriperformanssi.

Kapinaliike henkilöityy yhdellä rock-kapinallisten tukikohdalla, tanssilava Rytöpirtillä työskentelevään Petriin (Mikko Töyssy). Musiikin kautta hahmottuva hyvän ja pahan taisto kiteytyy tangon ja rockin kaksintaisteluun.

? Rockin kautta käydään taistoon tangomaailmaa vastaan, kuvailee musiikin ohjauksesta vastaava Antti Paranko.

Kansallisen mentaliteetin suojelun vastapainona Tähtien Sodassa kuullaan esimerkiksi Pelle Miljoonan Olen kaunis ja Dion The Last In The Line.

  • Tahtien Sodan kantaesitys Hml Teatterin päänäyttämöllä 1.9.2018.

Juha Reinikainen

The Last In Line soi lehdistötilaisuudessa komeasti.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.