Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Suomen ikonisin rock-artisti aloittaa uuden soololevyn teon lauantaina

Pate Mustajärvi on tuore Suomen ikonisin rock-artisti -yleisöäänestyksen voittaja. Kuvaaja: Harri Hinkka / ProPromotion.

Pate Mustajärven uusi soololevy ilmestyy miehen soolokiertueen alla ensi vuoden puolella. Pate aloittaa lauluosuuksien äänitykset ensi lauantaina eikä ole kerännyt asiasta ennakkopaineita.

? En mää pidä sitä työnä, mennään studiolle, laitetaan luurit korville ja aletaan laulaa, juttelee juuri puolentoista tunnin lenkiltä kotiinsa saapunut Pate.

Popedan syksyisen 40-vuotiskiertueen jäljiltä nyt on Paten mukaan ollut aikaa levätä hyvin ja miettiä vaikka sitä, tuleeko joulusta valkoinen. Mutta siinä missä Popeda palaa keikkalavoille vasta kesäkuussa 2018, on Pate käyttänyt aikaansa sekä soololevyn että kiertueen valmisteluun.

? Costellon idea oli pitää 40-vuotiskiertueen jälkeen vähän pidempi tauko. Pian huomasin, että olen tekemässä uutta levyä ja kiertuetta jota olen nyt ollut myös mukana suunnittelemassa.

Kiertueen toteuttavat yhteistyössä Paten Ikurin Turpiini Oy ja Taija Holmin Pro Promotion.

? Keikkapaikat valittiin siltä pohjalta, että nopein saa. On äärimmäisen hienoa aloittaa pohjoisesta ja mulle on tärkeää että rundi päättyy Tampereelle.

Levylle ovat pohjia käyneet studiossa soittamassa muun muassa Eero “Safka” Pekkonen ja Ari Kankaanpää. Mukana tuotannossa ovat myös Kari Vehkaluoto ja Tommi Rautiainen sekä levy-yhtiö Sonyn suuntaan asioita hoitava Epe Helenius.

? Vanhan liiton miehiä, joiden kanssa voi tehdä kunnolla töitä, kuvailee Pate.

Paten ensimmäiset soololevyt olivat covereita, mutta nykyään mies ei näe järkeä veivata levyilla vanhaa tuotantoa. Biisintekijät myös ovat tarjonneet Patelle ahkerasti omia kappaleitaan.

? Suomessa on hienoja biisintekijöitä ja demoja tulee jatkuvasti tarjolle. Ehkä se tarkoittaa sitäkin, että on artistina arvostettu.

Tuleva levy äänitetään Jani Viitasen Headline Recording Studiolla.

? Levylle tulee 13 biisiä joista olen itsekin kirjoittanut yhden. Loput seulottiin demoista Viitasen Janin kanssa.

Pate kertoo laittaneensa levytyssopimuksen allekirjoittamisen ehdoksi, että levy julkaistaan sekä vinyylinä että cd:nä.

? C-kasettijulkaisua en onnistunut saamaan läpi.

Paten mainitsemasta arvostuksesta tuoreimpana osoituksena on Radio Suomipopin yleisöäänestyksen voitto ja valinta Suomen kaikkien aikojen rock-ikoniksi.

? Ei semmoisia pidä ylenkatsoakaan ja hienointa että se tulee suoraan ihmisiltä, vähän sama juttu kuin kulta- ja platinalevyt seinällä.

Soolokiertueen treenit alkavat helmikuussa 2018 ja sitä ennen Pate kertoo vielä ehtivänsä kunnon lomamatkalle. Hämeenlinnassa Ukkometso ja muut tutut sekä uudet biisit kajahtavat maaliskuun 23. päivänä.

Juha Reinikainen

1 kommentti

  1. Luusuaniemi Reijo:

    Toivottavasti nähtäis Pate Tavastiallakin.

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.