Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Sibeliusta juhlistetaan soivalla kävelyllä

Jean Sibelius vuonna 1876. Kuva Hämeenlinnan kaupunginmuseo.

Sibeliusta ja suomalaista musiikkia juhlitaan Hämeenlinnassa sunnuntaina 8.12. uudella iltapäivätapahtumalla nimeltään Soiva Sibeliuskävely. Raatihuoneella on Sibelius-seuran ohjelmaa kello 14?15, ja tapahtumia on myös Sibeliuksen syntymäkodissa kello 12?16 sekä kirkossa kello 13.

Hämeenlinnan kirkossa esitetään dokumenttifilmi Sibeliuksesta sekä Sibeliuksen urkumusiikkia. Raatihuoneella nähdään kello 14 dramatisoidun Sibelius-konsertin kohtaus, jossa rakastavaiset Aino Järnefelt ja Jean Sibelius suunnittelevat kihlautumista.

Rooleissa esiintyvät sopraano Johanna Isokoski ja baritoni Tiitus Ylipää, jotka molemmat on palkittu sekä Lappeenrannan että Kangasniemen laulukilpailuissa. Pianistina on laulumusiikkiin erikoistunut Tuomas Juutilainen, joka on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja opiskellut alaa myös Yhdysvalloissa.

Yhteislaulumaraton sai syksyllä suuren suosion, ja nyt yhteislaulu tuodaan ensimmäistä kertaa myös Sibeliuksen syntymäpäivän ohjelmaan. Kello 14.30 alkavan suomalaisen musiikin yhteislaulutuokion säestää Leena Aarnipuu ja mukana laulavat myös Johanna Isokoski ja Tiitus Ylipää.

Laulukirjana on jälleen Kultainen laulukirja, joita on lainattavissa Raatihuoneella. Ohjelmassa on tuttuja suomalaisia lauluja Paciuksesta alkaen. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.