Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 

Savityöt henkivät hiljaista huumoria

Keraamikko Erkki Hyttinen on pitänyt Lepaan Savipajaa vuodesta 2009.

Keraamikko Erkki Hyttinen on pitänyt Lepaan Savipajaa vuodesta 2009.

Meidät tunnetaan vuosi vuodelta paremmin ja tänne osataan tulla jo muutenkin kuin Lepaalla muussa tarkoituksessa poiketessa. Näin sanoo vuonna 2009 perustetun Lepaan Savipajan yrittäjä Erkki Hyttinen.

? Mutta kyllä kesä meille on pääsesonki, sen jälkeen joulu on päärysäys ja sitten myynti hiljenee alkuvuonna. Silloin valmistamme kesäksi lisää myytävää, Hyttinen jatkaa.

Nyt esillä myyntipöydillä on muun muassa jouluaiheisia töitä, mutta paljon muutakin.

? En ole koskaan laskenut, mutta taitaa olla noin 500 erilaista tuotetta. Tarjontaa pitää olla paljon, eri väristä ja eri hintaista tuotetta, Hyttinen tietää noin viiden vuoden kokemuksella.

IMG_0221

Lepaan Savipaja toimi aluksi Hyttisen kotona piharakennuksessa, mutta pian kävi selväksi, että ihmiset löytävät paremmin ostoksille, kun myymälä ei sijaitse kodin yhteydessä.

? Saimme HAMKilta vuokrattua tämän kiinteistön vuonna 2010. Pitää olla oikea liiketila, että ihmiset osaavat tulla paikan päälle, kiteyttää Hyttinen.

Perinteisten koriste-esineiden ohella keraamikko Hyttisen monet työt henkivät hiljaista huumoria ja ymmärrystä suomalaisen kuluttajan sielunelämästä. Hyttistä ei ainakaan voi luonnehtia uraputkisavenvalajaksi, sillä ennen savipajan perustamista hänellä oli 17 vuoden ajan oma autofixaamo.

IMG_0216

? Autoalalla olin tätä ennen vuodesta 1973, mutta se alkoi käydä vähän liian raskaaksi. Vaimoni oli harrastanut savitöitä kansalaisopistossa pitkään ja vuonna 2007 tein itse omat ensimmäiset työni, Hyttinen kertaa.

? Kaikki myytävä täällä on itse valmistettua. Pääasiassa minun, vaimo auttelee ja tekee harrastuksena.

Juha Reinikainen

IMG_0223

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.