Lauantai 20.04.2024
Nimipäivät: Lauha, Nella

Tuuli:
 

SAVENVALANTA: Lepaan Savipajalla uutuutena raku-kurssi

Lepaan Savipajalla on tällä hetkellä koolla tavallistakin enemmän Suomen presidenttejä. Erkki Hyttisen valmistamasta valtionjohtajien sarjasta viisi on lähdössä marraskuussa Auran kirjastoon, jossa Fredrik Hoffren järjestää taidenäyttelyn Suomi 100 -teemalla.

? Hoffren on työskennellyt Islannin suurlähetystössä tulkkina ja tavannut monia presidenttejä, Hyttinen tietää.

Erkki Hyttinen on valmistanut presidenttien rintakuvia paitsi myyntiin, myös Aurassa avautuvaan Suomi 100 -teemanäyttelyyn.

Lepaalta näyttelyyn lähtevät presidentit Ståhlberg, Relander, Ahtisaari, Halonen ja Niinistö.

Hyttinen sanoo, että pienenkin savipajan valikoiman on nykyään oltava laaja ja uusia tuotteita syntyy jatkuvasti. Lepaan Savipaja pyrkii taas edistämään myös savenvalannan kulttuuria ja syksyllä alkavatkin suositut savikurssit.

? Peruskurssilla tehdään ohjatusti omavalintaisia teoksia jotka lasitetaan ja poltetaan valmiiksi keramiikaksi.

Yksityiskohta Rokkikukosta.

Uutuutena Savipajalla järjestetään kaksiosainen raku-kurssi. Osallistujat valmistavat ensin työt, jotka raakapolton jälkeen toisessa osassa kurssia lasitetaan ja illan hämärtyessä poltetaan ulkona tulenlieskojen ja kipinöiden valaistessa syysiltaa.

? Raku-poltossa työt saavat ainutlaatuiset taivaankaaren värit, Hyttinen tunnelmoi.

Lepaalla tapahtumat eivät pääty kesään, vaan syyskuussa edessä ovat muun muassa Perinteiset syyssadon markkinat käsityöläistoreineen, jonne myös Lepaan Savipaja osallistuu.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.